Tijdens het Summer Fortival kun je zelf een mini-Landrover besturen.
Tijdens het Summer Fortival kun je zelf een mini-Landrover besturen.

Zaterdag 1 en zondag 2 augustus

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Tekenaar Jakop wordt geroemd om zijn pentekeningen met veel beweging. Door zijn precisie en uitermate knap beheerste techniek wordt hij in het begin van zijn carrière aangeduid als een van onze meest grandioze surrealisten. Jakop wordt wel ‘de Piranesi van Weesp’ genoemd. Informatie via www.museumweesp.nl.

Zaterdag 1 augustus

Historische stadswandeling

14.00 uur | Grote Kerk
of Laurenskerk

Historische stadswandeling onder leiding van een ervaren gids. De wandeling begint bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat en gaat langs de belangrijke en verborgen plekjes in het oude centrum. De kosten zijn 3,50 euro p.p. Maximum aantal deelnemers is tien en vol = vol.

Zondag 2 augustus

Summer Fortival

10'00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer! Elke woensdag en zondag kun je langskomen bij het Summer Fortival. Dit is een kleinschalig festival boordevol leuke activiteiten als boogschieten, het fort ontdekken met uitdagende speurtocht of check je behendigheid met een radiografische mini-Landrover. Het festival is voor jong en oud waar vrienden en families binnen de 1,5 meter afstand een bijzonder dagje beleven in een prachtige omgeving.
Informatie via fortival.nl.

Maandag 3 augustus

Vrouwen van Weesp

13.00 uur | Papelaan 99

Het kantoor van de Vrouwen van Weesp blijft in de maand augustus geopend voor het inloopspreekuur op de maandag van 13.00 tot 15.00 uur. Verder is er elke dag een wandel- en hardloopgroep en de taallessen gaan ook door. Wie zich aan wil melden, kan dat doen via 06-43981582.

Dinsdag 4 augustus

Digi & taalhuis spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Het Digi & taalhuis biedt tijdens de vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal.
Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van (digitale) basisvaardigheden.

Woensdag 5 augustus

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer! Elke woensdag en zondag kun je langskomen bij het Summer Fortival. Dit is een kleinschalig festival boordevol leuke activiteiten voor jong en oud in een prachtige omgeving.
Informatie via fortival.nl.

PlusBus rondtoer

10.30 uur | Papelaan 99

Bij voldoende deelname gaat de PlusBus weer van start volgens RIVM-regels, dus met mondkapje. We maken een rondtour naar Volendam en gebruiken de lunch voor eigen rekening. Voor meer informatie kun je op maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 bellen naar 0294-410639.

Woensdag 5 en
donderdag 6 augustus

Rondleiding en museum

15.00 uur | Museum Weesp

Een rondleiding door het stadhuis en een bezoek aan Museum Weesp. Het stadhuis is in veel opzichten een bijzonder monument. Het gebouw is een van de mooiste voorbeelden van Nederlands neoclassicisme en is sinds zijn oplevering in 1776 tot vandaag in gebruik als stadhuis. Onder begeleiding van een gids kunnen ruimtes worden bezocht die normaal voor bezoekers gesloten zijn. Waarom staat er een doodshoofd boven deze deur? Hoe komen schilderijen uit de tijd van Rembrandt in dit stadhuis? Ga mee en ontdek het stadhuis van Weesp. De rondleiding is een extra activiteit op de woensdagen en donderdagen in de maand augustus. Kosten: 2 euro p.p. inclusief entree museum. Reserveren via museumweesp@weesp.nl. Maximaal tien personen per rondleiding.

Vrijdag 7 augustus

Ophalen oud papier

8.00 uur | Grote Kerk of
Laurenskerk

In het centrum wordt het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt om het papier graag buiten te zetten voor 08.00 uur.

Beiaard Concert

19.00 uur | Luisterplaats
Beiaardconcerten

Beiaardconcert door ex-stadsbeiaardier Gijsbert Kok. Hij speelt een gevarieerd programma van Jan Pieterszoon Sweelinck tot hedendaagse muziek. Gijsbert Kok is nu stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer. Iedereen is welkom op de gezellige luisterplaats in de achtertuin van Oudegracht 27.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld ze dan via Gooiagenda.nl.