Vrijwilligersvacatures

Publieksbegeleiders en medewerkers voor de Technische Dienst bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere

Veiligheidsmuseum PIT is op zoek naar publieksbegeleiders. Je bent het aanspreekpunt in het museum voor onze bezoekers en het visitekaartje van PIT. Je houdt toezicht op onze collectie, beantwoordt vragen van bezoekers en je vertelt desgewenst de bezoekers over onze collectie en of laat ze nadenken over veiligheid.

Ook zoeken we handige mensen voor in het weekend voor onze Technische Dienst. Je start de expositie op en verhelpt storingen. Het museum biedt een reiskostenvergoeding.

Les geven computervaardigheden in de bibliotheek

Ben je handig met internet en vind je het leuk digitale vaardigheden aan een kleine groep geïnteresseerden over te brengen? De Bibliotheek Gooi en meer organiseert regelmatig de cursussen Klik & Tik (3 lessen) en Digisterker (4 lessen). De cursus Klik & Tik is bedoeld voor mensen die meer ervaring op willen doen met het internet en meer uit hun tablet willen halen. Bij de cursus Digisterker wordt men geholpen bij het gebruikmaken van digitale diensten van de gemeente of overheid, zoals het aanvragen van een DigiD.

Vrijwilliger bij winkelacties voor de Voedselbank Gooi en Omstreken

Op zaterdag 29 augustus vindt de winkelactie voor de Voedselbank Gooi en Omstreken plaats bij Albert Heijn, locatie Achtergracht. Tijdens deze actie vragen we hulp aan het winkelend publiek om met name langhoudbare producten in te zamelen ten behoeve van de klanten van de voedselbank. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een paar uurtjes willen helpen bij het in ontvangst nemen en sorteren van deze producten.

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Kijk op www.vcweesp.nl, mail naar info@vcweesp.nl of bel naar 06 - 82 60 59 87.