Vivium-directeur Marco Wisse.
Vivium-directeur Marco Wisse. Foto: © Bob Awick

Nieuwbouwplannen Naarderheem

NAARDEN Revalidatiecentrum Naarderheem – waar ook veel Weespers naar door worden verwezen – moet vernieuwen om aan de moderne eisen te kunnen blijven voldoen en hun ambities voor de toekomst te kunnen waarmaken. Er zijn nieuwbouwplannen.

“We zijn in het stadium van een ruimtestudie, maar we willen voor het einde van het jaar een bouwvergunning aanvragen”, vertelt Vivium-directeur Marco Wisse. Dan is er tijd nodig om de bouwplannen verder uit te werken en de bouwduur wordt geschat op anderhalf jaar. “In 2023 moet het nieuwe Naarderheem dan open.”

Helemaal opnieuw

Het huidige pand gaat helemaal plat. Waarom? “Een paar jaar geleden hebben we een architect gevraagd: kunnen we Naarderheem aanpassen aan de moderne eisen en de ontwikkelingen in de ouderenzorg? Het antwoord was dat het nooit een efficiënt gebouw gaat worden.”Het nieuwe Naarderheem wordt met 15.000 m² wel een stukje kleiner dan het huidige centrum (18.000 m²). “Het schuift ook een stukje op richting Naarden-Vesting”, vertelt Wisse. Het grasveld voor de hoofdingang krijgt mogelijk de bestemming sociale woningbouw. Ook zou zorginstelling Philadelphia, die volgens Wisse al tien jaar op zoek is naar een geschikte locatie voor een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking, mogelijk een plek op het terrein kunnen krijgen. “Het meest waarschijnlijke is dat we voor deze projecten de grond gaan verkopen.”