Docent ontkent seksueel misbruik

WEESP Volgens de 64-jarige ex-docent van de Weesper basisschool Kors Breijer liegen de acht kinderen die hem beschuldigen van seksueel misbruik. “Ik heb ze nooit met een vinger aangeraakt”, aldus de Naarder, die aangaf de kinderen wel te hebben getroost, maar dat altijd op een fatsoenlijke manier te hebben gedaan.

Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad een regie-zitting waar ook een aantal ouders bij aanwezig was. De Naarder zei dat hij onschuldig is en benadrukte dat hij, in tegenstelling tot zijn collega’s, de kinderen nooit op schoot nam.

Acht minderjarige meisjes

De man wordt verdacht van seksueel misbruik van acht minderjarige meisjes. Volgens de verklaringen van de kinderen, toen allen rond de 8 en 9 jaar, zou de man hen in de periode 2018-2019 hebben betast. Toen dit bericht eind vorig jaar de schoolleiding ter ore kwam, werd de Naarder per direct door de school op non-actief gesteld en aangehouden.
Sinds begin april is de verdachte onder strikte voorwaarden geschorst uit zijn voorlopige detentie. Hij heeft onder meer een locatie- en contactverbod met de school, de kinderen en de ouders opgelegd gekregen en hij mag voorlopig niet meer met kinderen werken.

Lees verder op pagina 3