Vervolg van pagina 3

Volgens ex-docent liegen acht meisjes over misbruik

Tijdens de regiezitting vrijdagochtend deed de verdediging onder meer het verzoek om alle 8 slachtoffertjes nog een keer te willen horen. De officier van justitie verzette zich hier tegen, omdat de kinderen eerder zijn verhoord tijdens de zogenaamde studioverhoren. “Het gaat hier om zeer jonge kinderen, het zou schadelijk zijn die nog een keer te horen”, aldus de officier.

Later

De rechtbank beslist op een later moment of zij dit verzoek zal inwilligen. De Naarder blijft geschorst tot de eerstvolgende zitting over 3 maanden. Wel is er een extra voorwaarde aan zijn schorsing toegevoegd. Zo moet de man meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.
Naast het misbruik van de kinderen wordt de Naarder ook verdacht van het bezit van afbeeldingen van dierenporno die op zijn computer zijn gevonden. De Naarder zegt een digibeet te zijn en hier niets van af te weten.

Groene Punt blijft gesloten

WEESP - Er is geen enkele aanleiding om de Groene Punt weer te openen. Sterker, de touwtjes worden eerder strakker aangehaald.

Dit zegt burgemeester Bas Jan van Bochove tegen het WeesperNieuws. Momenteel ligt er vanuit de bevolking een verzoek om de Groene Punt weer van het slot te halen, maar dat gaat niet gebeuren. "We hebben begin april de Groene Punt gesloten omdat er teveel jongeren koen er niet te handhaven is en dat dit ook bijna dag en nacht doorgaat. Die situatie is niet beter geworden, dus de Groene Punt blijft gesloten."

Logisch gevolg is dat er wordt gezocht naar andere locaties. Een populaire plek waar steeds meer mensen samenklonteren, is het grasveldje bij molen De Vriendschap. En met een hittegolf in aantocht kun je er vergif op innemen dat het hier alleen maar drukker zal worden omdat veel mensen verkoeling willen zoeken in de Vecht. "Dat begrijp ik en zie ik en waar nodig zullen we ingrijpen. Maar we hebben daar op dit moment geen aanleiding voor", aldus Van Bochove.

Luister naar de podcast op WeesperNieuws Extra.