Samen met TFC Weesp de Drie Provinciëntocht fietsen.
Samen met TFC Weesp de Drie Provinciëntocht fietsen.

Zaterdag 8 augustus

Drie Provinciëntocht

8.30 uur | Clubhuis Toer Fiets Club
Weesp

TFC Weesp organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 augustus, samen met Toerclub Avanti uit Alphen aan den Rijn, de Drie Provinciëntocht. Voor zowel de prestatieve als recreatieve fietser zijn er aantrekkelijke routes over rustige en autoluwe wegen door het veen- en plassengebied op de grens van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De routes zijn volledig gepijld en daarnaast ook beschikbaar op papier. De coronarichtlijnen van het RIVM en de NTFU worden gevolgd. De fietstocht begint vanuit het clubhuis van TFC Weesp. Meer informatie op www.tfcweesp.nl.

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont zaterdag 8 en zondag 9 augustus het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Meer informatie op www.museumweesp.nl.

Historische stadswandeling

14.00 uur | Grote Kerk of
Laurenskerk

Historische stadswandeling onder leiding van een ervaren gids. De wandeling begint bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Kosten: 3,50 euro p.p. Maximum aantal deelnemers is tien. Vol = vol.

Zondag 9 augustus

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer! Elke woensdag en zondag kun je langskomen bij het Summer Fortival, een kleinschalig festival boordevol leuke activiteiten voor jong en oud in een prachtige omgeving! Meer informatie op www.fortival.nl.

Tossmiddag

13.30 uur | Weesper Tennis Club

Een inloopmiddag voor iedereen, waarbij er tussen 13.30 en 16.00 uur in rondes van 20 à 30 minuten getennist kan worden. Wil je een rondje overslaan, later of eerder komen, geen probleem. Leuk voor leden en niet-leden, ervaren of niet. Rackets en ballen zijn aanwezig! Om 16.00 uur stoppen we met tennissen en kan iedereen nog genieten van een drankje in onze gezellige kantine. Vooraf aanmelden via mail: wtczondagtoss@gmail.com.

Maandag 10 augustus

Vrouwen van Weesp

13.00 uur | Vrouwen van Weesp

Het kantoor van de Vrouwen van Weesp blijft in de maand augustus geopend voor het inloopspreekuur van 13.00 tot 15.00 uur. Verder is er elke dag een wandel- en hardloopgroep en de taallessen gaan ook door. Wie zich aan wil melden, kan dat doen via 06-439 815 82.

Dinsdag 11 augustus

Digi & taalhuis spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Gooi en
meer vestiging Weesp

Het Digi & taalhuis biedt tijdens vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van (digitale) basisvaardigheden.

Woensdag 12 augustus

Buurtkamer de Kastanje

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

De Buurtkamer is weer open op woensdag van 10. 00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur voor een kop koffie en een gezellig praatje. Coronaproof. Graag vooraf opgeven tijdens openingstijden via 06-482 534 77.

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer! Elke woensdag en zondag kun je langskomen bij het Summer Fortival, een kleinschalig festival boordevol leuke activiteiten voor jong en oud in een prachtige omgeving! Meer informatie op www.fortival.nl.

Rondleiding stadhuis

15.00 uur | Museum Weesp

Een rondleiding door het stadhuis en een bezoek aan Museum Weesp met verhalen van de stad en haar inwoners, van de vroegste nederzetting uit de ijzertijd tot nu. Extra activiteit op de woensdagen en donderdagen in de maand augustus. De rondleiding begint om 15.00 uur en kost 2 euro p.p. inclusief entree museum. Reserveren via museumweesp@weesp.nl. Maximaal tien personen per rondleiding.

Donderdag 13 augustus

PlusBus rondtoer

10.30 uur | Papelaan 99

De PlusBus gaat weer van start bij voldoende deelname en volgen de RIVM-regels (met mondkapjes). Deze keer gaat de rondtoer richting de Loosdrechtse Plassen; de lunch onderweg is voor eigen rekening. Voor meer informatie kun je op maandag en vrijdag bellen naar 0294-410 539.

Rondleiding stadhuis

15.00 uur | Museum Weesp

Een rondleiding door het stadhuis en een bezoek aan Museum Weesp. Extra activiteit op de woensdagen en donderdagen in de maand augustus. De rondleiding begint om 15.00 uur en kost 2 euro p.p. inclusief entree museum. Reserveren via museumweesp@weesp.nl. Maximaal tien personen per rondleiding.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.