Van de lezers

Vies Weesp

Ik kom net terug uit het buitenland en dan valt je pas op hoe vies de stad Weesp wel niet is.

  1. - De hele stad ligt vol, overvol, met sigarettenpeuken, vooral bij de horecaterrassen
  2. - De stad is vergeven van onkruid. Vooral tussen die zgn. handige fietsnietjes (kijk eens bij Kaas&zo/Alexanderhoeve)
  3. - Overal bakjes en servetjes
  4. - Vuilnisbakken zitten overvol
  5. - Horeca moet geen containers de hele dag op straat laten staan.

Dit alles is mede te danken aan het lage allooi toeristen - door de stad slenterende mensen met een bakje ijs in de hand, vretend over straat in hun ¾ broek met hemd. Uitzonderingen daargelaten. Deze mensen smijten alles gewoon op straat en proppen vanaf hun schroothoopkruiser de vuilnisbakken vol. Waarom doet de havenmeester daar niets aan i.p.v. alleen maar liggeld opstrijken? Wat een vieze, vieze stad! Stel ondernemers verantwoordelijk. Bij Passata en La Base is het een vieze bende op straat! Bah, en niet goed voor de promotie van Weesp, een stad die moet upgraden i.p.v downgraden met goedkope terrassen en vieze straten!

Hans van den Doel

Ophalen oudpapier

Ophalen oudpapier in de binnenstad is a.s. vrijdag 7 augustus en niet volgende week!

Mededeling betreffende het neerzetten en ophalen van het oudpapier.

Door de corona zijn we op een andere manier het oudpapier gaan ophalen. We gaan nu met een perswagen door de wijken die we voorheen met auto en aanhanger deden. Twee mensen van ons staan achter op de wagen en gooien dan alles achterin. Het is dan niet meer te doen om overal bij de voordeur te gaan kijken en ophalen, dan zijn we dagen bezig. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om uw bijdrage vlak langs de weg te zetten, zodat het goed bereikbaar is voor de vrachtwagen. Voor u is het misschien twee keer lopen, maar voor ons een veelvoud.Tevens vragen wij u het papier in zakken of dozen of bijeengebonden aan te bieden. Plastic kratten leegmaken kan echt niet. Wij willen het zo min mogelijk in handen hebben.

Mocht u een keer grote hoeveelheden hebben dan kunt u ons bellen en gaan wij een oplossing zoeken.

Henk Nagel namens de Werkgroep Oud Papier

P.s. Wij houden per jaar een kleine 15.000 euro over aan dit oude papier. Daarvan kunnen we de restauraties en grootonderhoud van de Grote Kerk betalen, samen met de bijdragen van Monumentenzorg.

Windmolens

Nu het nieuws over windmolens in Weesp naar buiten komt, hebben veel Weespers een eerste en ook logische nimby-, niet in mijn achtertuin, reactie. Maar we weten allemaal dat we op den duur naar een andere energievoorziening toe moeten en we willen allemaal dat er in de toekomst stroom uit onze stopcontacten blijft komen. Maar niet in Weesp, roepen de tegenstanders.
Waar dan wel? Nederland is zo'n klein land dat waar je de molens ook wilt plaatsen ze altijd wel bij iemand in de spreekwoordelijke achtertuin staan. Waarom dan wel bij anderen, kijk eens naar de provincie Flevoland, en niet bij ons.
Ook wij wonen op een plek waar we tegen de molens aan zouden kijken als ze in de Aetsveldsepolder zouden komen. Je kunt ze als lelijk ervaren, maar je kunt er ook op een andere manier naar kijken. Je realiseren dat bij elke wiekslag een grote hoeveelheid schone stroom het net in stroomt waar wij allemaal van profiteren.

Marijn van Zuijlen