Als het mooi weer is, krijg ik van de bezoekers op de boerderij weleens te horen dat wij eigenlijk altijd vakantie hebben. Maar boer zijn is geen baan, het is een manier van leven. We wonen immers op ons werk. Deze zomer gingen we twee weken naar Frankrijk. Heerlijk om even niets te moeten, niet op de tijd te letten en lekker met het gezin te zijn.

We zaten in een gîte op het platteland, vlak bij mijn zus. Toch hebben Boy en ik nog twee boerderijen bezocht. Onze jongens (9 en 11 jaar) wilden niet mee: 'We zijn nu met vakantie hoor.' Kaas maken en koeien houden is vrij universeel, maar we konden het niet laten om een kijkje te nemen op een geitenboerderij, bij de makers van geitenkaas. En het was extra leuk om bij onze oud-stagiair te zien hoe zij leven en werken met Nederlandse melkkoeien, terwijl wij langs de Vecht juist voor een Frans ras hebben gekozen. Interessant om te ervaren hoe het er bij anderen aan toegaat. Eigenlijk best wel hetzelfde, ook al is het in het buitenland.

Volg Hanna op WeesperNieuws Extra. Elke vrijdag (wegens vakantie vrijdag aanstaande niet) schrijft zij een column over het landleven.