Een luchtfoto van de RAF uit maart 1945. De witte lijn bovenaan begint bij het stadhuis en bestaat uit de Breedstraat, de Groene Weg en de Van Houtenlaan. Links bovenaan de Fokkerfabriek. Rechts van de weg (helemaal bovenaan) het Van Houten-complex. Daaronder de woonhuizen aan het Singel en het barakkenkamp De Roskam.
Een luchtfoto van de RAF uit maart 1945. De witte lijn bovenaan begint bij het stadhuis en bestaat uit de Breedstraat, de Groene Weg en de Van Houtenlaan. Links bovenaan de Fokkerfabriek. Rechts van de weg (helemaal bovenaan) het Van Houten-complex. Daaronder de woonhuizen aan het Singel en het barakkenkamp De Roskam. Foto:Een luchtfoto van de RAF uit maart 1945. De witte lijn bovenaan begint bij het stadhuis en bestaat uit de Breedstraat, de Groene Weg en de Van Houtenlaan. Links bovenaan de Fokkerfabriek. Rechts van de weg (helemaal bovenaan) het Van Houten-complex. Daaronder de woonhuizen aan het Singel en het barakkenkamp De Roskam.

Fabriek van Fokker

In de serie ‘Oud Weesp’ die elke dinsdag verschijnt, staat sinds dinsdag een artikel online over de Fokkerfabriek in Weesp. De decentralisatie van de productie in de oorlogsjaren bracht Fokker naar Weesp, om precies te zijn naar de leegstaande Magneetfabriek aan het Singel.