1981: André Hazes neemt de tijd voor zijn fans. Hij was niet de enige grote artiest dat jaar, ook de Dolly Dots traden op.
1981: André Hazes neemt de tijd voor zijn fans. Hij was niet de enige grote artiest dat jaar, ook de Dolly Dots traden op.

Een feest om naar te kijken

WEESP We weten het al maanden, toch doet het zeer: deze week zou het Sluis-en-bruggenfeest zijn. Omdat met z’n allen feestvieren er voorlopig nog niet in zit, zullen we het dit jaar met oude foto's moeten doen. Robin Voorhamm, WeespFoto-fotograaf en voormalig bestuurslid van Stichting Volksfeesten Weesp, heeft een digitaal archief gemaakt met duizenden foto’s van de feesten door de jaren heen. Op deze pagina's een selectie.

2009: Gordon zong Weesp toe vanaf een jacht op de Vecht, met Dries Roelvink als opwarmertje.
1982: De eerste jaren stond er ook een wielerwedstrijd op het feestprogramma. Of deze jongeman ook echt won weten we niet, maar hij werd onthaald als een winnaar.
1987: Dat jaar liepen er kamelen op het Binnenveer. Waarom? Waarschijnlijk omdat hun eigenaar zijn geld verdiende met kamelenritjes.
1993: Speciaal voor de waaghalzen was er bungee jumpen. Dit programma-onderdeel keerde in 2007 nog een keer terug.
2017: Het werd door de jaren heen een traditie: tijdens S&B trakteerde De Mazzel Weesp op een buikdanseres.
1985: Een luchtballon tussen de opgelaten ballonnen. Een ballonnenwedstrijd zit er vandaag de dag vanwege het milieu niet meer zo snel in,
2019: In plaats van Shirma Rouse kwam Berget Lewis naar Weesp. Ze trok de jonge Farah uit Weesp het podium op en samen lieten ze de sluis swingen.
1995: Wat een broekies nog. Adri de Bruijn van Flat 113/Radio Weesp en een nog heel jonge Glennis Grace.
2016: Dat jaar stond er een scubatank op de Herengracht, waar zowel kinderen als volwassenen een proefduik mochten nemen.
1986: De kermis was vele jaren lang een populair onderdeel van het feestprogramma. Vandaag de dag is er in Weesp geen geschikte plek meer voor een kermis.
2018: Een hele natte editie. Maar Weespers laten een feestje niet lopen.
2014: Met de badeendjesrace komt er geld binnen voor het organiseren van festiviteiten. Op de achtergrond de kerktoren van voor de brand.
De restauratie van de sluis en de bruggen leidde in 1987 tot het eerste Sluis-en-bruggenfeest.
2019: De gemoderniseerde meerkamp is (zeker) op zonnige middagen een geweldige attractie voor de jeugd.
1994: Door de binnenstad was een rails gelegd waarop een treintje reed. We kunnen ons voorstellen dat kinderen hiervoor in de rij stonden.
2012: Het paalzitten maakten zijn herintrede. De deelnemers moesten het hele feest blijven zitten en wie dat volhield won een geldbedrag.
2008: Het kinderparadijs stond dat jaar op de Ossenmarkt. Daar hadden de kinderen weliswaar heerlijk de ruimte, maar het was wel minder gezellig.