Afbeelding
Nora Schenk

Inbraak bij nieuwe slagerij aan de Eemmeerlaan

WEESP In de nacht van 17 op 18 augustus is er ingebroken bij Islamitische Slagerij Kaddour aan de Eemmeerlaan. Inbrekers namen de kluis mee en maakten veel schade.

“Ze zijn door de garagedeur naar binnen gekomen", vertelt eigenaar Rachid Kaddour. “Op beelden van onze eigen bewakingscamera is te zien dat er drie inbrekers binnen waren.” Dit was op 17 augustus rond 23.30 uur.

Veel schade
“De inbrekers hebben niet alleen de kluis meegenomen, maar ook veel schade gemaakt door deuren te ontzetten.” Rachid Kaddour denkt dat de inbrekers zijn slagerij hebben gekozen als doelwit, omdat Slagerij Kaddour nog maar net gevestigd is op de Emmeerlaan. “Waarschijnlijk dachten ze dat we onze sloten nog niet op orde hadden. En daar hadden ze misschien wel gelijk in, want ze hebben de garagedeur in relatief korte tijd kunnen forceren. Ik wil andere bedrijven hier in de buurt waarschuwen: zorg dat de roldeuren goed op slot kunnen, want dieven zijn zo binnen. Wij zijn nu alle sloten aan het vervangen en plaatsen extra beveiliging.”

Camerabeelden
Rachid Kaddour verzoekt bedrijven in de Eemmeerlaan om camerabeelden van de nacht van 17 op 18 augustus met de politie te delen. “En dan vooral beelden tussen 23.10 uur en 23.50 uur. Ik denk dat de inbrekers hun auto iets verder in de straat hebben gezet, dus dat is dan misschien op de bewakingsbeelden te zien.”

De politie doet onderzoek naar de inbraak en vraagt getuigen zich te melden.