Afbeelding

Nieuwe vacatures van de Versa Vrijwilligerscentrale

WEESP De spreekuren van de Versa Vrijwilligerscentrale zijn met ingang van begin september weer van start gegaan. Elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur kunnen mensen binnenlopen bij de centrale in gebouw Papelaan 99. Hieronder een greep uit de nieuwste vacatures:

Voorlezer VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project dat de taalachterstand onder kinderen moet terugdringen. De vrijwilligers komen een maal per week bij een kind thuis voorlezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en zorgt voor verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden. Dit vindt plaats op een vaste doordeweekse avond, een uur lang, gedurende een periode van 20 weken. Een andere belangrijke taak is het begeleiden van ouders om ook actief bij te dragen aan de verrijking van de taalomgeving van het kind.

Coördinator PR/Marketing bij Theater City of Wesopa

Theater City of Wesopa is op zoek naar iemand die werkzaam is in de PR/communicatie/marketing en zin en tijd heeft om zijn/haar kennis een aantal uur per maand in te zetten voor het theater. Het aansturen van de PR-medewerkers is een (klein) deel van de taak. Het nadenken over hoe nieuwe doelgroepen te bereiken en hoe het theater sterker neer te zetten is de hoofdtaak. Aanwezigheid bij het maandelijkse coördinatorenoverleg is daarvoor heel prettig. Verder is een beschikbaarheid van een paar uur per week heel fijn.

Jobmaatje

Er wordt uitgekeken naar Weespers die een statushouder naar passend werk willen begeleiden. Een Jobmaatje helpt met het aanpassen van een CV of socialmediaprofiel, het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van gesprekken.

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Kijk op www.vcweesp.nl, mail naar info@vcweesp.nl of bel naar 06 - 82 60 59 87.