Annie Dijksman maakt zich boos over achtergelaten afval.
Annie Dijksman maakt zich boos over achtergelaten afval. Annie Dijksman

Van de lezers

Coronaregels

De jeugd van het Vechtstede College neemt het niet zo nauw met het afstand bewaren als ze pauze hebben van school. In horden gaan ze naar de supermarkt van AH Hogewey. Donderdagmiddag was ik daar omstreeks 12.30 uur en zag daar een grote rij (vanaf de apotheker tot aan de supermarkt) met wel vijftig personen staan zonder enige afstaand te bewaren. Ik vraag me af: waar is de handhaving gebleven in Weesp? Het personeel van AH doet er alles aan om het in goede banen te leiden door kleine groepjes toe te laten in de winkel. Een dag later zag ik bij de kippenkraam bij de Deen ook weer een rij schooljeugd staan en ook bij het bakkertje was het een drukte van belang. Ik vind dat de school moet ingrijpen.
Gegevens van de schrijver zijn bij de redactie bekend.

Afval

Deze stapel vuilnis lag zaterdagmiddag 29 augustus aan de Basisweg. Dat je je boodschappen meeneemt en daar een feestje viert, is allemaal goed en wel. Maar dat je te bezopen bent om het afval mee naar huis te nemen is een schande! Voor straf meedoen aan de Cleanup Day, zou ik zeggen.
Annie Dijksman

Parkeerbon

Hoe stoer kun je zijn als er een begrafenis is in Weesp, de kerkklokken nog luiden, de familie elkaar ondersteunt, door het verdriet het parkeergeld vergeet en dan bonnen gaan uitschrijven? Schandalig! En als er iemand van de rouwenden uitlegt waarom, wordt er gezegd: dan moet u op het gemeentehuis zijn. Jullie moeten je diep en diep schamen.
Annie Frank, Driemond


De jeugd heeft duidelijk moeite met afstand bewaren.