De bekende hoek aan de Irenelaan, waar nu nog de Rabobank staat.
De bekende hoek aan de Irenelaan, waar nu nog de Rabobank staat. Impressies: City Development

Zo gaan de huizen op de plek van de Rabobank eruitzien

Interesse in een nieuwbouwappartement aan de Irenelaan? Pak of leen dan een VR-bril en loop alvast rond in je toekomstige woning.

door Marieke van Veen

WEESP City Development heeft de plannen voor de Irenelaan gepresenteerd. De voormalige Rabobank moet plaatsmaken voor een eigentijds wooncomplex met 46 huur- en koopappartementen met een halfverdiepte parkeergarage.

Via de website van de ontwikkelaar (www.citydevelopment.nl) kan worden doorgeklikt naar interactieve sfeerimpressies van dit nieuwbouwproject, dat De Hofdame wordt genoemd.

Rondwandelen

Er zijn panoramafoto’s van de binnen- en buitenkant, waarbij je door op pijlen en punaises te klikken tot in detail het ontwerp kunt verkennen, van de indeling van een appartement tot aan ideeën voor de binnentuin aan toe. Daar zitten ook wat aardigheidjes in verwerkt. Zo hangt er ergens in een trappenhuis een historische stadskaart van Weesp aan de muur. Ook is het mogelijk om het plan met een virtualrealitybril te ervaren, dan is het net alsof je er rondloopt.
Het gaat om 16 huurwoningen en 30 koopappartementen variërend van ca. 80 tot 140 m2. Variatie in hoogte, diepte en in kleur metselwerk zorgt voor een gedifferentieerd aanzicht. Het complex gaat bestaan uit vier woonlagen. Ook voorziet het plan in een halfverdiepte parkeergarage. De verkoop loopt via Vuurtoren | deMakelaars.nl.

Bankwinkel naar Nieuwstad

Verschillen in hoogte, diepte en kleur zorgen voor variatie

De Rabobank opent volgende week een bankwinkel aan de Nieuwstad 4. Het bankgebouw aan de Irenelaan was te groot geworden nu het leeuwendeel van de bankzaken online geregeld wordt.

De geldopname- en stortautomaten zijn al sinds half juli weg.

Het aanzicht vanuit de Talmastraat.