Kevin, Tatum en Maikel komen in actie voor War Child.
Kevin, Tatum en Maikel komen in actie voor War Child.

Tatum uit Weesp gaat samen met twee vrienden de Kilimanjaro op

WEESP Tatum van Vliet (20) uit Weesp gaat samen met Kevin van Hees (22) en Maikel Duitscher (23) uit Diemen januari volgend jaar de Kilimanjaro in Tanzania bewandelen naar de top. Hiermee willen zij geld inzamelen voor War Child.

Kevin en Maikel kennen elkaar van het Vechtstede College en Tatum is de vriendin van Maikel die op het Casparus College zat. Tatum: “Wij hebben als doel om met zijn drieën 10.000 euro in te zamelen voor War Child. War Child gebruikt dit geld om kinderen in oorlogsgebieden te helpen met hun ontwikkeling en toekomst. Er leven heel veel kinderen in dat soort gebieden en die hebben hulp echt nodig, want zij kunnen dat niet alleen.”

Het gaat nog een hele uitdaging worden, want de Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en is daarmee de hoogste berg in Afrika. Maikel en Tatum hebben eerder al een berg op gewandeld, naar die was wel een stuk lager, vertelt Maikel. Voor Kevin wordt het de eerste keer dat hij een berg op wandelt. Ze gaan met z'n drieën de komende tijd veel oefenen en trainen, zodat zij niet ongetraind de berg op gaan. Recent hebben zij in de Ardennen in België gewandeld om aan het wandelen te wennen. Eind oktober gaan ze weer naar de Ardennen om te oefenen.

De drie stappen op 9 januari 2021 op het vliegtuig naar Tanzania en starten op 10 januari aan de wandeling. Online doneren kan via www.kilichallenge.voorwarchild.nl, team 'Tamake's'.