'Van de kerk naar de kroeg'. Zaterdag 12 september in de Laurentiuskerk.
'Van de kerk naar de kroeg'. Zaterdag 12 september in de Laurentiuskerk.

Donderdag 10 september

Film: 'Burden'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'Only Love Can Drive Out Hate'. Mike Burden (Garrett Hedlund) is een zwijgzaam man en loyaal lid van de Ku Klux Klan. Maar hij vlucht weg van de Klan. Entree 9,50 euro.

Vrijdag 11 september

Ophalen Oud Papier

8.00 uur | Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier op gehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 8.00 uur.

'Jazz on the Rocks'

20.00 uur | City of Wesopa

Een maandelijks terugkerende clubavond met live jazzmuziek en steeds verrassende musici. Carmen Sars: vocals, Jan Kooper: saxophone, Karel Boehlee: vleugel, Fender Rhodes: keyboards en Marcel Schimscheimer: basgitaar. Entree € 9,50.

Stadhuisconcert

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Recital door Jeroen De Groot en Bart van de Roer. Op het programma de Kreutzer sonate van Beethoven en de vioolsonate van César Franck. Kaarten uitsluitend via www.stad-huisconcerten.nl. Programma zonder pauze, wel met een drankje achteraf.

Zaterdag 12 september

Open dag Yoga

9.00 uur | YogaToday

Gratis lessen om uit te proberen en kennis te maken met onze docenten. Iedereen heeft andere behoeften, daarom zijn er bij YogaToday veel lesstijlen van intensief tot ontspannend. Meer info ga naar www.yogatoday.nl.

Repaircafé

10.00 uur | De Wintertuin

Het team ontvangt u graag weer met uw kapotte spullen. Van broodrooster tot stofzuiger. Ook met een losse zoom in uw kleding kunt u bij ons terecht. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur nemen we de spullen in.

Monumentendag

Centrum Weesp

Van molen ’t Haantje tot Fort Ossenmarkt, geniet de hele dag van de monumenten die speciaal voor deze dag open zijn en/of extra activiteiten hebben.

Van de kerk naar de kroeg

11.00 uur | Laurentiuskerk

Iedereen die meer wil weten over de bijzondere metamorfose van de Laurentiuskerk - van kerk tot kroeg - kan op de Open Monumentendag in het Wispe Proeflokaal in gesprek gaan met André Verheul, de auteur van het boek Van de kerk naar de kroeg. Het boek is hier ook te koop en André zet er graag een persoonlijke boodschap voor je in.

Zondag 13 september

Fietsen

8.30 uur | Toer Fiets Club Weesp

TFC Weesp organiseert voor de 13e keer 'Emma’s Nazomertoer'. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Emma Kinderziekenhuis. Het inschrijfgeld is 10 euro. Inschrijving is alléén via voorinschrijving. www.tfcweesp.nl/.

Speciale verhalen

14.00 uur | Museum Weesp

De verhalenverteller wijst u op de meest bijzondere pareltjes van het prachtige, monumentale stadhuis. Leuk voor kinderen. De laatste zondag van de maand is er een verhalenverteller speciaal voor de kinderen.

Maandag 14 september

inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

U kunt vragen stellen over laptop, desktop, telefoon of tablet. Wij zijn open van 10.00 tot 12.00 uur. Onder het genot van een een kopje koffie of thee proberen wij u dan weer verder te helpen op de 'digitale snelweg'.

Dinsdag 15 september

Breicafe

13.00 uur | OAZ-gebouw

Heb je interesse in breien en/of haken kom gerust binnen. Uiteraard coronaproof. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. De toegang is gratis.

Woensdag 16 september

PlusBus rondtoer

10.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De herstart van de PlusBus is een succes. We volgen de regels van het RIVM (mondkapjes verplicht). Via een toeristische route gaan we richting De Lage Vuursche om pannenkoeken te eten voor eigen rekening. Info: 0294-410639 op maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Donderdag 17 september

Film: 'Adam'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Entree 9,50 euro.

Van Shit naar Heppienezz

19.30 uur | Van Houtenkerk

Deze show van de inspirerende Lisa Staal, laat vrouwen nadenken over hun eigen leven en de keuzes die ze gemaakt hebben. Staal heeft een boodschap voor de wereld! #womenonly.

De Rechtswinkel

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Isabel van Brunschot, familierecht advocaat en verbonden aan de rechtswinkel vertelt je alles wat je wilt weten over over juridische kwesties. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie van de vestiging of telefonisch via nummer
085-2085418.