De kerstwandeling van 2019 was een groot succes
De kerstwandeling van 2019 was een groot succes Foto: Wil Oudshoorn

Kerstscenes vooraf filmen

WEESP Door het grote succes van vorig jaar weten de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke kerk zeker dat ze dit jaar weer een gezamenlijke kerstwandeling willen houden. Maar wat de geloofsgemeenschappen nog niet zeker niet weten, is in welke vorm dat straks kan. Daarom wordt er nu alvast ingezet op een plan B.

Om op alles voorbereid te zijn, is de organisatie van plan de scenes vooraf te filmen. Met dit materiaal kan de werkgroep dan alle kanten op: “Nog steeds zal het gaan om mensen in Weesp samen te brengen rondom de boodschap van hoop en vrede, maar naar verwachting met meer afstand houden”, zegt Berit Bootsma, dominee van de Grote Kerk en voorzitter van de werkgroep kerstwandeling.

De wandeling staat gepland voor zaterdag 19 december. De werkgroep wil die dag opnieuw het kerstverhaal levend en beeldend zichtbaar maken in de binnenstad. Bootsma: “Natuurlijk worden daarbij de geldende maatregelen in acht genomen, alleen is het nog niet duidelijk welke maatregelen dat tegen die tijd zijn. Daarom gaat de werkgroep in ieder geval meer digitale en audiovisuele middelen inzetten, om de kerstwandeling veilig te laten verlopen". De dominee is daarom op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers: “Vooral mensen die een bijdrage kunnen leveren aan een meer virtuele weergave van het kerstverhaal". Daarbij wordt gedacht aan mensen die beeld en geluid kunnen vastleggen en verwerken tot digitale presentaties, app-bouwers en mensen die verstand hebben van locaties, decorbouw of belichting voor die opnamen”. Iedereen mag meedoen, lid zijn van de kerk is niet nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 0294-269233 of kerstwandelingweesp@pgwd.nl.