In de prijzen

Dit verhaaltje komt misschien een beetje opschepperig over. De afgelopen maand hebben we, of eigenlijk Boy, meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Het is fijn om waardering te krijgen voor je werk. Dat krijg ik vooral van blije klanten en bezoekers op ons erf. Boy houdt ervan om complexe vraagstukken op te lossen en die zijn er in de agrarische sector. Naast zijn dagelijkse werk op de boerderij, besteedt hij hier veel tijd aan. Dat zijn bijdrage ertoe doet, blijkt wel uit de aanvragen die we krijgen om deel te nemen aan televisie- en radioprogramma’s.

Ook in Wageningen (wetenschap) en Den Haag (overheid) weten ze ons te vinden. Voor de derde keer op rij staat Boy in de Food100: de landelijke lijst van mensen die verschil maken in de voedselketen. Daarnaast vormt hij met andere boeren het collectief Caring Farmers dat natuurinclusieve landbouw concreet vorm geeft. Tot slot heeft Boy een bijdrage geleverd aan de toekomstvisie van de landbouw 2050, opgesteld door wetenschappers Imke de Boer en Evelien de Olde. Deze toekomstvisie heeft een internationale prijs gewonnen en Caring Farmers heeft vorige week dinsdag de ‘Duurzame Dinsdag prijs’ in ontvangst genomen.

We gaan dus door met het delen van onze kennis en visie voor een nog duurzamere agrarische sector en proberen natuurlijk zelf het goede voorbeeld te geven op De Groene Griffioen.