De intocht van 2019.
De intocht van 2019. Foto: Marieke van Veen

Streep door traditionele Sint-intocht

WEESP Het besluit is genomen: de grote traditionele Sinterklaasintocht zoals we die in Weesp altijd vieren, kan niet worden gehouden dit jaar. Ook niet in de andere gemeenten in ‘t Gooi, want de beslissing van de Veiligheidsregio geldt voor alle gemeenten in het gebied.

De burgemeesters hebben gezamenlijk besloten dat het onverantwoord zou zijn om zo'n groot evenement groen licht te geven. Het is bij de intochten altijd zo druk, dat afstand houden eigenlijk niet kan lukken. Ook het handhaven erop zou een ondoenlijke klus zijn. In Weesp staan er altijd honderden, zo niet duizenden, mensen langs de route.

Op ons online artikel wordt wisselend gereageerd op het nieuws. De een vindt het jammer, maar begrijpelijk. De ander vindt de overheid te betuttelend.

Dat betekent overigens niet dat Sinterklaas helemaal niet naar Weesp komt. De gemeente Weesp laat weten dat het sinterklaascomité onderzoekt of er een alternatieve manier is om de Sint in onze stad welkom te heten. Hoe dan ook, een streep door de intocht betekent nog geen streep door het sinterklaasfeest. De schoentjes zullen ongetwijfeld evengoed gevuld worden en de Pieten zullen er vast in slagen om de cadeautjes voor pakjesavond coronaproof af te leveren. Ook is het niet ondenkbaar de goedheiligman wel tijdens kleinere bijeenkomsten opduikt, zoals op scholen en sportclubs.