Ilona van der Enden haalt haar fiets op bij Alf Tweewielers.
Ilona van der Enden haalt haar fiets op bij Alf Tweewielers. Foto's: Femke Berkhout

Mooie prijzen als dank voor local shopping

Als we de meteorologen mogen geloven krijgen we een Indian Summer. Die wordt voor de winnaars van Koop Lokaal & Win extra fijn.

WEESP De winnaars van de drie hoofdprijzen hebben gisteren hun prijs opgehaald. Dat leverde glunderende gezichten op.

Ilona van der Enden nam bij Alf Tweewielers een splinternieuwe Voque Elite fiets in ontvangst, ideaal voor een rondje boodschappen in het centrum of een corona-proof uitje in de natuur. Stan Hensbergen kan gaan barbecueën met een heerlijk pakket van Van Donk. Niet het geijkte werk (ook niks mis mee hoor), maar een tapaspakket voor twintig personen met een variatie aan spiesjes en andere kleinere stukjes vlees om extra lang van te genieten. Ook Laura Spijker kan uitkijken naar lange nazomeravonden. Zij won een Livin flame BBQ van Karwei. Dat is een gezellige tuinhaard met grillplaat, zodat je ook als het 's avonds donker en fris wordt nog lekker buiten kunt blijven zitten.

Dat waren de drie hoofdprijzen, maar in totaal zijn er de afgelopen weken heel veel kleinere prijzen uitgereikt. Meer dan de helft van de Weesper winkeliers en horeca-ondernemers deed namelijk mee aan de Koop Lokaal & Win-actie van het WeesperNieuws en zij stelden allemaal een aantal leuke prijzen beschikbaar.

De coronacrisis heeft erin gehakt bij lokale ondernemers. Als we willen dat Weesp rijk blijft aan mooie speciaalzaken, zullen we zoveel mogelijk lokaal moeten winkelen en uitgaan. Om dat te stimuleren lanceerde deze krant samen met de ondernemers een winkelactie. Doel was om nog meer Weespers te enthousiasmeren om lokaal te kopen. Tegelijkertijd was het voor de ondernemers ook een leuke manier om hun trouwe klanten te bedanken. Veel Weesper winkeliers die wij de afgelopen tijd over 'ondernemen in tijden van corona' hebben gesproken laten weten blij en dankbaar te zijn voor de steun en meelevendheid van de inwoners van Weesp. Dus ook na deze actie blijft het motto: 'Wees loyaal, koop lokaal'.

Laura Spijker won een Livin flame BBQ van Karwei.
Stan Hensbergen met zijn waardebon van Van Donk.