Alleen de aanvraag van Paul Bijvoet voor een hotel boven Bijvoet staat nog overeind.
Alleen de aanvraag van Paul Bijvoet voor een hotel boven Bijvoet staat nog overeind. Foto: Marieke van Veen

Alleen hotelaanvraag boven sportzaak Bijvoet

WEESP Niet de gemeente heeft een zooitje gemaakt van de aanvraag voor een hotel aan de Achtergracht, maar degene die de aanvraag heeft ingediend.

Dit is, kort gezegd, de strekking van de beantwoording van vragen aan het college van B en W van GroenLinks over de onduidelijkheid rond deze aanvraag.

Eind uit de buurt

De angel zit in de allereerste aanvraag van een zogeheten omgevingsvergunning. In deze aanvraag ging het om Achtergracht 2 en 2a, Klaas Listinghsteeg 2 en Buitenveer 7. Op zich een rare aanvraag, want de Klaas Listinghsteeg ligt toch echt een einde uit de buurt van de andere twee adressen.

Raadsvragen

Toen de redactie van het WeesperNieuws wilde weten wat er aan de hand was, kwam aan het licht dat zowel de eigenaren van Buitenveer 7 als de eigenaar van de Klaas Listinghsteeg 2 (Ymere) van niets wisten. Op basis van die onduidelijkheid stelde GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer een aantal vragen.

Nadat vervolgens de aanvraag was gewijzigd in alleen Achtergracht 2 en 2a, riep dat nog meer vragen op. En met de antwoorden is nu de kou uit de lucht, want iemand die een fout heeft gemaakt in een aanvraag kan die gewoon herstellen. Daarna wordt de procedure opnieuw gestart.

Nog 1 aanvraag over

Concreet: alleen de aanvraag van Paul Bijvoet voor de verbouwing van appartementen boven sportzaak Bijvoet tot een hotel staat op dit moment nog overeind.

Meer hierover op WeesperNieuws Extra