Balletjes gaan weer rollen

WEESP Het Bingoteam van het OAZ gebouw durft het aan: deze maand gaan de bingo’s weer van start.

In februari was het de laatste keer dat er in het OAZ gebouw bingo gespeeld kon worden: “Dit leidde tot grote teleurstelling bij alle ouderen en vaste deelnemers van de maandelijkse bingo. Veel ouderen hebben de afgelopen tijd gevraagd wanneer de bingo weer begint. Ze missen de gezelligheid en de contacten met elkaar.” In de grote zaal zullen de tafels zo neergezet worden, dat iedereen op 1,5 m afstand van elkaar zit. De bingo vindt altijd plaats op de laatste donderdag van de maand, de herstart is op donderdag 24 september a.s. De deuren gaan open om 13.30 u, de bingo begint om 14.00 u.


De nieuwe Bert Muns ligt in de schappen

WEESP De Weesper schrijver Bert Muns heeft opnieuw een bijzonder verhaal opgetekend. Of liever gezegd: een aaneenschakeling van bijzondere verhalen. In De Wijkagent valt te lezen wat de inmiddels gepensioneerde politieagent Jan Schoenmaker zoal meemaakte in al die jaren dat de Utrechtse tippelzone zijn werkgebied was.

Muns begon met misdaadromans, maar is zich steeds meer gaan toeleggen op ghostwriting. Hij kent Schoenmaker al jaren, omdat Muns opgroeide in de Utrechtse wijk Kanaleneiland waar Jan toen al werkzaam was. Later, toen Muns bij Politie Amsterdam was gaan werken, bracht een collega die overgestapt was van Amsterdam naar Utrecht hem in contact met Jan Schoenmaker. De Weesper besefte al snel dat de markante wijkagent een wandelende schatkist aan bijzondere verhalen was. Vele, vele uren heeft Muns de voormalige Utrechtse wijkagent geïnterviewd. Het resultaat is onder meer te koop bij Pezzi Pazzi.


Van de kerk naar de kroeg

WEESP Iedereen die meer wil weten over de metamorfose van de Laurentiuskerk - van kerk tot kroeg - kan zaterdag 12 september (Open Monumentendag) in het Wispe Proeflokaal in gesprek gaan met André Verheul, auteur van 'Van de kerk naar de kroeg'. Het boek is hier ook te koop en André zet er graag een boodschap in.