'Samen eten is veel gezelliger dan in je eentje', zegt een bezoeker.
'Samen eten is veel gezelliger dan in je eentje', zegt een bezoeker. Foto's: Nora Schenk

Samen eten in de buurtkamer dankzij Kookgroep Weesp

Kookgroep Weesp maakt elke woensdag maaltijden voor stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

WEESP Ze hebben het hart op de juiste plek en kunnen ook nog eens heerlijk koken. De vrijwilligers van Kookgroep Weesp bereiden elke week maaltijden voor kwetsbare stadsgenoten en bezorgen de maaltijden thuis of in de buurtkamer.

“Samen eten is veel gezelliger dan in je eentje.” Een deelnemer van ‘Weesp kookt voor Weesp’ – een initiatief van Kookgroep Weesp en diverse vrijwilligersorganisaties – neemt plaats aan de tafel in Buurtkamer Kastanje. Vorige week bereidde Kookgroep Weesp in Fort Ossenmarkt voor de tweede keer maaltijden voor kwetsbare stadsgenoten. “We hebben inmiddels 12 deelnemers,” vertelt Rob Bergsma. “Maar er is ruimte voor meer!”

Thuisbezorgd

Kookgroep Weesp bezorgt de maaltijden bij de mensen thuis. “Maar mensen kunnen er ook voor kiezen om samen met anderen te eten in Buurtkamer Kastanje. En na het eten krijgen ze daar ook een lekker kopje koffie.” Vanwege de coronamaatregelen kunnen er nu maximaal vier mensen tegelijk hun maaltijd nuttigen in de buurtkamer. Een man vertelt dat hij al een paar maanden gebruikt maakt van de maaltijden. “Ook toen het nog niet in Weesp was, kookte Rob al en bracht hij het eten me thuis. Maar hier samen eten met anderen vind ik ook leuk. En het eten is altijd lekker.”

Aanmelden

Bergsma verzorgt de coördinatie van het project en brengt zelf ook maaltijden rond. “Ik wil mensen oproepen om zich aan te melden als sponsor of vrijwilliger. Vooral sponsoren hebben we hard nodig. Maar als je iemand wilt aanmelden die vanwege een moeilijke situatie een wekelijkse maaltijd kan gebruiken, dan horen wij dat ook graag: kookgroepweesp.nl."

'Ook toen ditt nog niet in Weesp was, kookte Rob al voor me'


De enthousiaste Rob Bergsma komt het eten brengen.