Speciale voorstelling rond Wereld Alzheimerdag

WEESP In het kader van Wereld Alzheimerdag is er zondag 20 september een bijzondere theatervoorstelling te zien in de City of Wesopa.

Jonge theaterstudenten voeren onder regie van Isa van Dam twee keer de voorstelling ‘Over Alzheimer: wat ik nog wilde vragen’ op, gebaseerd op gesprekken met mantelzorgers en patiënten in het beginstadium van de ziekte. Deze persoonlijke verhalen worden door de spelers omgezet in tekst, beeld en beweging.

Op tijd reserveren

De eerste voorstelling is om 13.00 uur, de tweede om 15.30 uur. Na afloop van elke voorstelling zal er een kort nagesprek plaatsvinden in de zaal. Dankzij Stichting Alzheimer Nederland afdeling Gooi en omstreken is de entree gratis. Wel is het noodzakelijk om voor vrijdag 18 september een zitplaats te reserveren via een e-mail naar info@wesopa.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Wereld Alzheimerdag is op maandag 21 september, de voorstellingen in de City zijn een dag eerder. Er zijn in deze regio rond die dag nog meer activiteiten. Kijk bij de regio Gooi op alzheimer-nederland.nl


Vuilniswagen vast in berm

WEESP Een bestuurder van een vuilniswagen had zaterdag zijn dag niet.

De man was zaterdagmorgen - om bij ons onbekende redenen - teveel van de weg afgeweken, waardoor de auto in de berm van de Aetsveldseweg kwam vast te zitten. De chauffeur moest hulp inschakelen om de vuilniswagen weer op de weg te krijgen.


Gezin vindt kip in huis

WEESP Een gezin uit Weesp trof vorige week woensdag tot hun verrassing een kip in huis aan. Ze hadden geen idee waar het beestje vandaan kwam.

De Weespers belden de Dierenambulance en die heeft de vogel meegenomen naar de vogelopvang in Naarden. Via social werd een oproep geplaatst om de eigenaar te achterhalen. Wij hebben begrepen dat ze inmiddels weer op de juiste plek is.