De burgemeester waarschuwt horeca voor het laatst (dit is een archieffoto en betreft geen café waarvan geconstateerd is dat de regels worden overtreden-red.).
De burgemeester waarschuwt horeca voor het laatst (dit is een archieffoto en betreft geen café waarvan geconstateerd is dat de regels worden overtreden-red.). Foto: WeesperNieuws

Burgemeester waarschuwt horeca

WEESP Burgemeester Van Bochove is klaar met het waarschuwen van de horeca in Weesp. Hem bereiken de laatste tijd steeds vaker berichten dat in de horeca de anderhalvemeterregel aan de laars worden gelapt.

Het aantal besmettingen in Weesp loopt flink op. Vorige week liet Van Bochove nog weten dat er geen maatregelen in de pijplijn zitten, maar vrijdag was hij daar in podcast De Collegekamer meer uitgesproken over. “Mij bereiken steeds meer signalen dat het in de Weesper horeca echt beter kan en dat men zich onvoldoende aan de regels houdt. Op dit moment zijn wij zeer nadrukkelijk bezig om dit in beeld te brengen en zo nodig zullen wij maatregelen nemen als blijkt dat er plekken zijn waar men zich onvoldoende aan de regels houdt. Ik zeg daarom tegen iedereen die naar de horeca gaat en tegen iedereen die een horecazaak heeft: let op uw zaak.” Het is nu de vraag waar dit toe leidt. “Of dit een staartje gaat krijgen? Ik hoop van niet. Ik hoop dat er goed geluisterd wordt naar wat ik zeg en de oproep die ik plaats om de regels in acht te nemen. Als iedereen doet wat-ie moet doen, dan hoort niemand er meer wat over. Maar als men dat niet doet, dan wordt het een ander verhaal. En iedereen mag dit inderdaad zien als een nadrukkelijke waarschuwing”, aldus Van Bochove.

In zes veiligheidsregio’s in de Randstad zijn sinds zondag aanvullende maatregelen van kracht. In Gooi en Vechtstreek is dat vooralsnog niet zo.