Dikkejasconcert 'Vogels' op dinsdag 6 oktober in de Van Houtenkerk.
Dikkejasconcert 'Vogels' op dinsdag 6 oktober in de Van Houtenkerk. Foto: Marijn de Jong

Donderdag 1 oktober

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters met nadruk op kracht, balans en souplesse. Een ideale work-out. Info: 06-24776535.

Film

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'God exists, Her name is Petrunya'. Geluk en welvaart zijn gegarandeerd voor de man die het kruis te pakken krijgt. Petrunya slaagt daarin, maar het is alleen voor mannen. Entree € 9,50.

Speciale voorstelling

19.30 uur | Het Hart van Weesp

Het Alzheimer Café Weesp bestaat 12 jaar. Vanavond daarom een speciale voorstelling van de Weesper theatergroep De City Speelt getiteld 'Over Alzheimer. Wat ik nog wilde vragen'.

Vrijdag 2 oktober

Cabaret

19.30 en 21.30 uur |
City of Wesopa

Hans Dorresteijn: ’t Houdt een keertje op'. Over de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, de digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Ik stel in ’t Houdt een keer op' de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan. Tot zover ’t Houdt een keer op'.

3 en 4 oktober

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via www.museumweesp.nl.

Zondag 4 oktober

Vechtstroomrit

12.30 uur | Golfbaan Weesp

Autosportvereniging De Vechtstreek organiseert een kaartleesrit voor auto’s. Inschrijven in de A-, B- of C-klasse. Inschrijfgeld 15 euro per equipe. Inlichtingen Wim den Doop 0346-564114 of www.asvdevechtstreek.nl.

Speciale verhalen

14.00 uur | Museum Weesp

Op zondagen van 14.00 tot 16.00 uur zijn er verhalenvertellers in het museum aanwezig. Per maand vertellen zij over een ander bijzonder thema in het museum. Heerlijke verhalen over de cacao van Van Houten, chocolademaker van wereldformaat uit Weesp. Elke laatste zondag van de maand is er een verhalenverteller speciaal voor kinderen. Voor openingstijden en entree zie www.museumweesp.nl.

Muziek

16.00 uur | City of Wesopa

'Salon à la Piazzolla & Frans klassiek'. In hun programma laten Georgette de Sonnaville op saxofoon en Hanneke Huibers op piano/zang een mix van Franse, Spaanse, Argentijnse muziek horen. Entree: 15 euro inclusief pauzedrankje.

Maandag 5 oktober

Inloopspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis inloopspreekuur Seniorweb. De Seniorwebbers staan klaar om je te helpen met alle voorkomende digitale uitdagingen met pc, laptop, tablet of e-reader.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. Www.weespduurzaam.nl

Spreekuur rechtswinkel

19.00 uur | Bibliotheek Weesp

Met al je vragen over juridische kwesties over aansprakelijkheid, arbeidsrecht en personen- en familierecht (bijv. echtscheiding) kun je terecht bij het spreekuur van de rechtswinkel. Praktische en deskundige hulp, helemaal gratis.

Zwangerschapscursus

20.15 uur | Verloskundige Praktijk

Fit en voorbereid bevallen. Voor meer info: www.b-prepared. Voor aanmelding: info@b-prepared.nl of 06-11085386.

Dinsdag 6 oktober

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 is er een inloopspreekuur.

Dikkejasconcert 'Vogels'

12.30 uur | Van Houtenkerk

Christiaan de Jong: kwarttoonsfluit, klassieke gitaar en compositie. Nieuwe composities voor fluit en electronica, gebaseerd op geluiden uit de natuur en geïnspireerd door Olivier Messiaen, afgewisseld door jazzy improvisaties op de versterkte klassieke gitaar met pedalen. Graag op afspraak via christiaandejongcomponist@gmail.com. Entree: vrije gift.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Heb je interesse in breien en/of haken kom gerust binnen. Uiteraard coronaproof. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Neem zo veel mogelijk contracten en papieren mee betreffende de zaak waarover u advies wilt hebben. kosten 2 euro.

Woensdag 7 oktober

Administratie voor elkaar

9.30 uur | Papelaan 99

Stel uw financieel-administratieve vragen aan ervaren vrijwilligers en een sociaal-juridisch dienstverlener. Zij helpen u met formulieren, bellen met instanties, ordenen, etc. Bel voor een afspraak: Wilma Knops 06-33951892 of wknops@versawelzijn.nl.

PlusBus

10.30 uur | Papelaan 99

Vandaag gaan we een rondtoer maken naar Volendam en wijde omgeving. Bij goed weer gaan we in Volendam rondlopen, dus u moet goed ter been zijn, onderweg lunchen voor eigen rekening. Info: 0294-410639 maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. We volgen de regels van het RIVM (mondkapjes verplicht).

Zoekwedstrijd Mad Science

14.00 uur | Bibliotheek Weesp

Kom naar de bibliotheek en doe mee aan de zoekwedstrijd van de Kinderboekenweek. Ga in de bibliotheek op zoek naar zo veel mogelijk antwoorden op de vragen.

Lekker lezen

19.00 uur | Papelaan 99

Er wordt een leesbijeenkomst bij Vrouwen Van Weesp gehouden op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Donderdag 8 oktober

Film

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'Der Fall Collini'. De zeventigjarige Italiaan Fabrizio Collini vermoordt in koelen bloede een vooraanstaande Duitse industrieel. Wat waren zijn motieven en waarom geeft hij zich daarna aan.

Vrijdag 9 oktober

Ophalen oud papier

8.00 uur | Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier op gehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Het papier graag buitenzetten voor 8.00 uur.

Cabaret: Johan Goossens

19.30 en 21.30 uur |
City of Wesopa

'In het beste geval'. Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. Entree 19 euro.

Van Shit naar Heppienezz

19.30 uur | Van Houtenkerk

Deze show van de inspirerende Lisa Staal laat vrouwen nadenken over hun eigen leven en de keuzes die ze gemaakt hebben. Staal heeft een boodschap voor de wereld! #womenonly.

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

Het team staat voor u klaar op uw kapotte spullen te repareren, ook voor klein naaiwerk. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Om 10.00 uur gaat de deur open, tot 12.00 nemen wij uw spullen aan.

10 en 11 oktober

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via www.museumweesp.nl.

Zondag 11 oktober

Speciale verhalen

14.00 uur | Museum Weesp

In oktober is de verhalenverteller over het Weesper porselein aanwezig. Op zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt u getrakteerd op een mooi verhaal over deze unieke verzameling. Laatste zondag van de maand is de verhalenverteller er speciaal voor kinderen.

Maandag 12 oktober

Theaterweek

10.00 uur | Zone 1380

Ga je niet weg in de herfstvakantie en wil je vijf dagen lang theaterles en spelen in een voorstelling? Dan is onze Herfstvakantie Theaterweek echt wat voor jou! Net als bij onze Summerschool krijg je iedere dag een paar uur theaterles en werken we toe naar een kleine toneelvoorstelling voor publiek. Alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden via www.zone1380.nl/herfstvakantie-theaterweek/.

Langlopende activiteit

Muziek voor kleuters

Muziek voor kleuters is een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4-6 jaar). We hebben in totaal vier halfjaarlijkse cursussen die rouleren. Elk half jaar gaan we aan de slag met een nieuw verhaal. Elke cursus heeft een nieuw thema, dus blijft elke cursus heel spannend en gevarieerd waardoor kleuters deze cursus meerdere keren kunnen volgen. Aanmelden kan via www.degooischemuziekschool.nl.

Film: 'Der Fall Collini' op donderdag 8 oktober in de City of Wesopa.