Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Brood en vis

Stefan: "Met Stefa."
Jan: "Hé, hoe gaat het nu?"
Stefan: "Gaat veel beter. Ik moet alleen zoveel..."
Jan: "Wat bedoel je?"
Stefan: "Vanwege mijn hart moet ik veel bewegen, stress vermijden, mijn grenzen aangeven, niet roken, niet te veel alcohol, cholesterol moet omlaag en omdat ik nu een risico ben - wat volgens mij allang het geval was - moet ik voorzichtig zijn met amateurvirologen en corona-ontkenners..."
Jan: "En kwakzalvers zou ik ook voor oppassen."
Stefan: "Ja precies .... En nou heb ik vaak bij de visboer een gesprek over vis en laatst ook over vis en hartfalen.... en nu ben ik bij hem min of meer in therapie!"
Jan: "Wat moet je doen?"
Stefan: "Elke dag een broodje makreel - deed zijn vader ook altijd - en dan ook nog elke dag een haring en elke week iets van zalm of paling."
Jan: "Klinkt veelbelovend als je van vis houdt."
Stefan: "En jij, hoe is het met jou?"
Jan: "Nou, dat is best toevallig. Ik heb iets soortgelijks aan de hand. Ik heb dan wel geen hartkwaal, maar heb dankzij de coronamaatregelen mentale issues opgebouwd."
Stefan: "Ja natuurlijk, jij mag niet doen waar je voor bent opgeleid en waar je je ziel en zaligheid in kwijt kunt."
Jan: "Klopt! Maar ik volg nu dus cursussen om te leren omgaan met het leven in de huidige egocratie waar ieder individu in een compleet eigen waarheid leeft en denkt."
Stefan: "Heel goed! En waar moet ik dan aan denken?"
Jan: "Zenmeditatie, social distancing en antropologie, maar dan niet bij de visboer maar gewoon bij de bakker."
Stefan: "Bij de bakker..."
Jan: "Vroeg in de ochtend in een rij met anderhalve meter afstand, geen haast, geen stress en alleen maar verlangen naar dat stokbroodje en dan geholpen worden door twee unieke verkoopsters waarbij ik altijd het gevoel krijg dat ik in een aflevering van de Simpsons zit. Prachtig! Na betaling krijg ik een stokbroodje waaraan ik me de rest van de dag kan vasthouden zodat ik het leven weer even aankan."
Stefan: "Brood en vis. Dat heeft de mensheid vaker gered."
Jan: "Ik moet meteen aan Jezus denken. Gaat de kerst eigenlijk wel door dit jaar?"
Stefan: "Geen idee, ik neem het leven dag voor dag en zolang we nog in rijen mogen staan, wachtend op heerlijkheden, denk ik dat het leven nog zo slecht niet is."
Jan: "En zo is het. Hou vol, Stefan."
Stefan: "Hou vol, Jan."