Bij een deel van de Weespers valt een vragenlijst van de GGD op de mat.
Bij een deel van de Weespers valt een vragenlijst van de GGD op de mat.

GGD wil weten wat ‘het nieuwe normaal’ met ons doet

WEESP Bij een deel van de Weespers valt een dezer dagen een vragenlijst van de GGD op de mat. De regionale gezondheidsdienst houdt namelijk een enquête over wat de coronacrisis met mensen doet. De antwoorden worden gebruikt voor het aanpassen van het gezondheidsbeleid.

De GGD Gooi en Vechtstreek houdt elke vier jaar een grootschalig onderzoek, gericht op de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen. Deze gezondheidsmonitor is nu aangepast op de bijzondere periode waar we ons momenteel in bevinden. “Nu we middenin de coronacrisis zitten, is dit onderzoek nog belangrijker geworden. Want: hoe beïnvloedt ‘het nieuwe normaal’ de geestelijke en fysieke gesteldheid van mensen? En: hoe kunnen we daar met nieuw beleid op inspelen?”, aldus de GGD.

Selectie

25.000 inwoners van de Regio Gooi en Vechtstreek kunnen binnenkort een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. Het CBS heeft voor de GGD personen geselecteerd. Personen die niet geselecteerd zijn, kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen.

Het is volgens de GGD belangrijk om de vragenlijst in te vullen: "Met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente haar gezondheidsbeleid en activiteiten beter aanpassen op de behoeften en vragen van de inwoners." De gegevens van de deelnemers worden vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Deelname is echter niet verplicht.