Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gezocht: goede ideeën voor Weesp

De gemeente stelt € 30.000 beschikbaar voor de uitwerking van een of meerdere plannen door Weespers. Op deze manier kunnen bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt.

Het plan moet bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid in Weesp of zorgen voor meer verbinding in de wijk. De plannen kunnen tot 20 oktober worden ingediend.

Heb je een goed en uitvoerbaar idee voor iets dat Weesp nodig heeft? Dan kun je nu je plan indienen via www.weesp.nl/weespbegroot. De plannen kunnen tot 20 oktober worden ingestuurd. Tot uiterlijk 27 oktober kunnen de plannenmakers campagne voeren. Dat is nodig om de benodigde 30 likes binnen te halen om naar de ‘volgende ronde’ te gaan.

Vanaf 28 oktober tot en met 7 december bepaalt de gemeente Weesp welke plannen haalbaar worden geacht. De plannen die voldoende likes verzameld hebben én uitgevoerd kunnen worden, strijden tot 8 januari om het budget. Bewoners van Weesp krijgen een stempas thuisgestuurd waarmee ze op hun favoriete plannen kunnen stemmen. Zo bepalen Weespers zelf welke plannen uitgevoerd worden met het budget van € 30.000. Op 14 januari wordt het winnende plan of de winnende plannen bekendgemaakt. Het aantal winnaars is afhankelijk van de kosten van de uitvoering van de plannen.

Op WeesperNieuws Extra een interview met Léon de Lange over Weesp Begroot