Op zoek naar de Russische ziel vrijdag 9 oktober in het stadhuis.
Op zoek naar de Russische ziel vrijdag 9 oktober in het stadhuis.

Donderdag 8 oktober

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters met nadruk op kracht, balans en souplesse. Een ideale work-out voor een mooie krachtige houding. Info: 06-24776535.

Film: 'Der Fall Collini'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

De zeventigjarige Italiaan Fabrizio Collini vermoordt in koelen bloede een vooraanstaande Duitse industrieel. Wat waren zijn motieven en waarom geeft hij zich daarna aan.

Vrijdag 9 oktober

Ophalen oud papier

8.00 uur | Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buitenzetten voor 8.00 uur.

Cabaret: Johan Goossens

19.30 en 21.30 uur |
City of Wesopa

'In het beste geval'. Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en die vacature waar je geknipt voor was, gaat toch naar iemand anders. Maar we houden de moed erin, soms tegen beter weten in. Entree 19 euro.

'Van Shit naar Heppienezz'

19.30 uur | Van Houtenkerk

Deze show van de inspirerende Lisa Staal laat vrouwen nadenken over hun eigen leven en de keuzes die ze gemaakt hebben. Staal heeft een boodschap voor de wereld! #womenonly. Www.stadsherstel.nl/cultuuragenda/van-shit-naar-heppienezz-2/.

De Russische ziel

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Pianiste Sara Crombach, specialist in Russische taal en moderne geschiedenis, geeft een recital. Op het programma werken van Borodin, Tsjaikovski, Rachmaninov en Moessorgski. Toegelicht met poëzie en lichtbeelden.

Zaterdag 10 oktober

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via www.museumweesp.nl.

Zondag 11 oktober

Speciale verhalen

14.00 uur | Museum Weesp

In oktober is de verhalenverteller over het Weesper porselein aanwezig. Op zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt u getrakteerd op een mooi verhaal over deze unieke verzameling. Laatste zondag van de maand is de verhalenverteller er speciaal voor kinderen.

Maandag 12 oktober

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Met ingang van 12 oktober stopt Seniorweb tijdelijk met de inloop in de bibliotheek. Onder de gegeven omstandigheden is het zeer moeilijk om mensen te helpen met hun digitale problemen.

Theaterweek

10.00 uur | Zone 1380

Ga je niet weg in de herfstvakantie en wil je vijf dagen lang theaterles en spelen in een voorstelling? Dan is onze Herfstvakantie Theaterweek echt wat voor jou. Je krijgt iedere dag een paar uur theaterles en werken we toe naar een kleine toneelvoorstelling voor publiek. Alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden via www.zone1380.nl/herfstvakantie-theaterweek.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. Www.weespduurzaam.nl.

Spreekuur rechtswinkel

19.00 uur | Bibliotheek Weesp

Met al je vragen over juridische kwesties over aansprakelijkheid, arbeidsrecht en personen- en familierecht (bijv. echtscheiding) kun je terecht bij het spreekuur van de rechtswinkel. Praktische en deskundige hulp, helemaal gratis.

Zwangerschapscursus

19.00 uur | Verloskundige Praktijk

Fit en voorbereid bevallen. De cursus bestaat uit 10 lessen. Voor meer info en aanmelding: www.b-prepared.nl.

Dinsdag 13 oktober

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Iedere dinsdag is er een inloopspreekuur.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Heb je interesse in breien en/of haken, kom gerust binnen. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

Woensdag 14 oktober

Administratie voor Elkaar

9.30 uur | Papelaan 99

Geen spreekuur in verband met de herfstvakantie.

Creatieve ochtend

10.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Elke tweede woensdag van de maand houden de Vrouwen van Weesp een creatieve ochtend.

Jeugd: 'Taart voor tijger' (2+)

10.30 uur | City of Wesopa

Morgen is tijger jarig. Dan zijn er slingers, cadeautjes en taart. Taart? Ja, taart! Maar we hebben nog geen taart. Wat nu? Aan de slag!

Gratis vakantiefilm

14.30 uur | Bibliotheek Weesp

Alle kleine filmfans vanaf 6 jaar opgelet; Houd je van mummies? Kom dan de bibliotheek.

Donderdag 15 oktober

PlusBus

10.30 uur | Papelaan 99

Wegens uitbreiding van corona en maatregelen van de overheid zijn onze uitjes tijdelijk stop gezet. Meer info: 0294-410639 op maandag of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Film: 'Misbehavior'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Miss Worldverkiezing in Londen in het jaar 1970. Rond diezelfde tijd is er de vrouwelijke vrijheidsbeweging die de wedstrijd als kleinerend voor de vrouwelijke sekse beschouwt.

Langlopende activiteit


Luier-inzamelingsactie

9:00 uur | Het Lichthuis

Help de vluchtelingenkinderen in Griekenland de winter door! Met deze slogan willen wij onze inwoners aanmoedigen om luiers, babydoekjes en -zalf, alsmede allerlei andere hygiëneproducten te doneren. Het Lichthuis is t/m 24 oktober open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. U kunt ook bij de RK-parochies in Weesp en Muiden terecht op de bekende openingstijden, en ook bent u in die periode welkom tussen 9.00 en 18.00 uur op de boerderij van Teunie en Joost Ter Beek aan de Aetsveldseweg 3. Bij HRIF, Rijnkade 21, Weesp bent u ook welkom met uw producten.




'Taart voor tijger' woensdag 14 oktober in de City of Wesopa.