Vacatures van de Versa Vrijwilligerscentrale

WEESP Elke week selecteert de Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn voor het WeesperNieuws de leukste nieuwe vrijwilligersvacatures. Deze week zijn dat:

Een logeeradres voor Nick

Handje Helpen is op zoek naar een logeergezin waar Nick (5 jaar) af en toe eens een weekend mag logeren. Nick vindt het leuk om uit logeren te gaan en krijgt dan de aandacht van een ander gezin. De alleenstaande moeder van het gezin heeft dan de tijd en aandacht voor de andere twee kinderen. Het gezin is bekend met autisme/adhd, wat ervoor zorgt dat het thuis niet altijd soepel verloopt. Moeder heeft helaas een klein netwerk en af en toe wordt de situatie haar wat teveel. Wie heeft er in zijn huis en hart een plekje voor Nick?

Online kletsen met een nieuwkomer

Zit of werk je thuis en komen de muren soms op je af? Wil je iets betekenisvols doen voor de samenleving? Heb je interesse in andere culturen? En heb je een uurtje per week over? Dan ben je bij Het Begint met Taal aan het juiste adres, want gedurende de coronacrisis lanceren wij ‘kletsmaatjes’. Online Nederlands kletsen een-op-een met een nieuwkomer, met behulp van onze online Tool voor Taalcoaching. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn, om elkaar samen door deze crisis te helpen.

Theater City of Wesopa

Theater City of Wesopa draait volledig op de kracht van vrijwilligers. Op dit moment is het theater op zoek naar:
- een theatertechnicus die twee keer per maand het licht en geluid wil verzorgen
- een coördinator Facilitaire zaken en Onderhoud
- helpende handen bij het inrichten van de zaal: stoelen sjouwen, podium opbouwen, tribune invouwen, twee keer per maand een uurtje
- een medewerker Verhuringen die verhuuraanvragen behandelt en met klanten de wensen vastlegt en dat intern afstemt
- horecamedewerkers voor de bar van het theatercafé, twee keer per maand een paar uurtjes
N.b. Vrijwilligers mogen gratis alle films en voorstellingen bezoeken.

Clothing4u

Clothing4u stelt kledingpakketten samen voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Ook hier staan diverse vrijwilligersvacatures open:
- sorteerders die willen helpen met het uitzoeken van de kleding
- een socialmedia-expert die leuke socialmediaposts kan maken en plaatsen om deze nog jonge stichting meer bekendheid te geven
- een tekstschrijver die makkelijk schrijft en het leuk vindt eens kritisch naar de teksten op de website van Clothing4u te kijken

Inloopspreekuur

Kom voor deze en andere vacatures naar het inloopspreekuur op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur aan de Papelaan 99. Of bel met 06 - 82 60 59 87 voor een persoonlijke afspraak.