Film: 'Tenet' op donderdag 22 oktober in de City of Wesopa.
Film: 'Tenet' op donderdag 22 oktober in de City of Wesopa.

Donderdag 15 oktober

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters met nadruk op kracht, balans en souplesse. Een ideale work-out voor een mooie krachtige houding. Info: 06-24776535.

PlusBus rondtoer

10.30 uur | Papelaan 99

Wegens uitbreiding van corona en maatregelen van de overheid zijn onze uitjes tijdelijk stopgezet. Meer info: 0294-410639 op maandag of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Film: 'Misbehavior'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Miss Worldverkiezing in Londen in het jaar 1970. Rond diezelfde tijd is er de vrouwelijke vrijheidsbeweging die de wedstrijd als kleinerend voor de vrouwelijke sekse beschouwt. De groep weet tijdens de live-uitzending het podium te bestormen. Wanneer de show daarna zijn einde nadert, wordt het duidelijk dat niet de Zweedse lieveling, maar Miss Grenada, de eerste niet-blanke vrouw, tot Miss World verkozen wordt. Entree 9,50 euro.

Vrijdag 16 oktober

Muziek: Sacksioni & Reekers

19.30 en 21.30 uur |
City of Wesopa

In een tijd waarin we geacht worden afstand van elkaar te houden hebben gitaa-virtuoos Harry Sacksioni en ex-Kayak-zanger Edward Reekers, juist besloten om toenadering tot elkaar te zoeken. In een unieke voorstelling brengen deze twee supermuzikanten het beste van zichzelf gezamenlijk voor het voetlicht. Verwacht dus virtuoos gitaarspel en ragfijne zang, gelardeerd met toetsen in een uitzonderlijke combinatie van talent die nooit eerder in één show te beleven was. Wereldhits en eigen werk wisselen elkaar af in zowel betoverend samenspel als ook soloperformances, waarbij kwaliteit en speelplezier hand in hand gaan.

17 en 18 oktober

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via
www.museumweesp.nl.

Zondag 18 oktober

Speciale verhalen

14.00 uur | Museum Weesp

In oktober is de verhalenverteller over het Weesper porselein aanwezig. Op zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt u getrakteerd op een mooi verhaal over deze unieke verzameling. Laatste zondag van de maand is de verhalenverteller er speciaal voor kinderen.

Maandag 19 oktober

Inloopspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Seniorweb stopt tijdelijk met de inloop in de bibliotheek. Onder de gegeven omstandigheden is het zeer moeilijk om mensen te helpen met hun digitale problemen.

Inloopavonden Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. Www.weespduurzaam.nl.

Spreekuur rechtswinkel

19.00 uur | Bibliotheek Weesp

Met al je vragen over juridische kwesties over aansprakelijkheid, arbeidsrecht en personen- en familierecht (bijv. echtscheiding) kun je terecht bij het spreekuur van de rechtswinkel. Praktische en deskundige hulp, helemaal gratis.

Zwangerschapscursus

19.00 uur | Verloskundige Praktijk

Fit en voorbereid bevallen. De cursus bestaat uit 10 lessen. Voor meer info en aanmelding: www.b-prepared.nl.

Dinsdag 20 oktober

PlusBus: Singer Museum Laren

9.45 uur | Papelaan 99

Wegens uitbreiding van corona en maatregelen van de overheid zijn onze uitjes tijdelijk stopgezet. Meer info: 0294-410639 op maandag of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging De Achtergracht organiseert het breicafé. Heb je interesse in breien en/of haken, kom gerust binnen. Uiteraard coronaproof. Aanvang: 13.00 tot en met 16.30 uur. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

De City Speelt

15.30 uur | City of Wesopa

Hou jij van toneelspelen, verzin jij graag je eigen verhalen en barst je van de fantasie? Let dan goed op. Vanaf 20 oktober begint er weer een nieuw seizoen van De City Speelt. Een jaar vol workshops, repetities en voorstellingen. De City Speelt is een theaterwerkplaats midden in de City of Wesopa. Al jaren maken professionele theatermakers voorstellingen samen met kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de City Speelt staat het onderzoek centraal. De spelers zijn het uitgangspunt. Door workshops en lessen creëren we samen scènes en vertellen we ons eigen verhaal. Ervaring is niet nodig. Je leert door te doen. Er zijn vier groepen die het hele seizoen aan het werk gaan. De kindergroepen 6 tot 8 en 9 tot 12 jaar, de jongerengroep en de volwassenengroep. Bij interesse of vragen stuur dan een e-mail naar: decityspeelt@wesopa.nl. Vermeld dan even naam en leeftijd. Www.wesopa.nl/city/zelf-zingen-of-spelen/zelf-spelen/.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Neem zo veel mogelijk contracten, papieren of informatie mee, zodat wij u een goed juridisch advies kunnen geven. Wij vragen een kleine bijdrage van 2 euro.

Spreekuur administratie

9.30 uur | Papelaan 99

Stel uw financieel-administratieve vragen aan ervaren vrijwilligers en een sociaal-juridisch dienstverlener. Bel voor een afspraak: Wilma Knops 06-33951892 of wknops@versawelzijn.nl.

Donderdag 22 oktober

Film: 'Tenet'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Een geheim agent maakt deel uit van een team dat een derde wereldoorlog moet voorkomen. Ze moeten de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord Tenet.

Vrijdag 23 oktober

Trojka Toneel

19.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Trojka Toneel heeft de eer het toneelseizoen van City of Wesopa te openen met de voorstelling ‘Het Laatste Kievitsei’ geschreven door Het Volk. Een komedie over drie wereldvreemde halfbroers die door de plotselinge dood van hun moeder meedogenloos op zichzelf worden terug geworpen. Een absurdistisch toneelstuk vol humor en ontroering. Trojka Toneel is de laatste jaren een begrip geworden in Amsterdam en omstreken, zo ook in de City of Wesopa. Het Volk schreef 'Het Laatste Kievitsei' voor hun eigen spelers te weten: Bert Bunschoten, Wigbolt en Joep Kruyver. Hun toneelstukken staan vooral bekend om hun thematiek: Het mannelijk onvermogen. In hun werk komen absurdisme, humor en ontroering samen in toneelstukken waarin mededogen met de mens als eeuwige underdog en gedoemd verliezer, centraal staat. Www.trojkatoneel.nl.

Langlopende activiteit

Luier-inzamelingsactie

9:00 uur | Het Lichthuis

Help de vluchtelingenkinderen in Griekenland de winter door! Met deze slogan willen wij onze inwoners aanmoedigen om luiers, babydoekjes en -zalf, alsmede allerlei andere hygiëneproducten te doneren. Het Lichthuis is t/m 24 oktober open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. U kunt ook bij de RK-parochies in Weesp en Muiden terecht op de bekende openingstijden, en ook bent u in die periode welkom tussen 9.00 en 18.00 uur op de boerderij van Teunie en Joost Ter Beek aan de Aetsveldseweg 3. Bij HRIF, Rijnkade 21, Weesp
bent u ook welkom met uw
producten.

Muziek: Sacksioni & Reekers op vrijdag 16 oktober in de City of Wesopa.