Afbeelding

Met de tandem langs plekjes van toen

NEDERHORST DEN BERG Mede dankzij de Rabobank Gooi en Vechtstreek heeft Amaris De Kuijer in Nederhorst den Berg onlangs een cheque overhandigd gekregen voor de aanschaf van een duofiets. Een feestelijk moment voor alle bewoners en medewerkers.

Met deze driewieltandem maken medewerkers, familieleden en vrijwilligers samen met een bewoner een ritje door Wijdemeren. Ritjes die met een rollator te inspannend of met de rolstoel te ver zijn, kunnen nu gemaakt worden door samen te fietsen. De beweging is heel goed voor lijf en geest, daarnaast heeft de buitenlucht een positief effect op het kortetermijngeheugen en leidt het tot stressvermindering.

Wind door je haar

Bewoners van verzorgingshuis De Kuijer kunnen met behulp van deze fiets weer op voor hun bekende plekken komen, zoals het ouderlijk huis, de plaatselijke kerk en de voetbalclub. Het gevoel van vrijheid, de wind door de haren en het geluid van de vogels zorgt voor ontspanning of zoals sommige bewoners het omschrijven: ‘een vakantiegevoel’.

Lokale cofinanciering

De fiets zal niet alleen gebruikt worden voor en door bewoners van De Kuijer, maar ook voor cliënten in de wijk die wijkverpleging van Amaris ontvangen. Ook bewoners van Amaris Horstwaarde - een woonvoorziening voor ouderen met dementie, eveneens in de Nederhorst den Berg - zullen gebruikmaken van de duofiets. De financiering van de fiets is niet alleen mogelijk gemaakt door de Rabobank, maar ook door de lokale Willem van Diermen Stichting, die projecten op het gebied van zorg en welzijn ondersteunt. Een mooi voorbeeld van lokale cofinanciering.

Vrijwilligers gezocht

Wilt u ook een keer als vrijwilliger een ritje maken met de bewoners? Amaris De Kuijer kan uw hulp hard gebruiken. Meld u aan als vrijwilliger door een mail te sturen naar c.brouwer@amaris.nl en vergroot de wereld van de bewoners.