Vacatures van de Versa Vrijwilligerscentrale

WEESP Elke week selecteert de Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn voor het WeesperNieuws de leukste nieuwe vrijwilligersvacatures. Deze week zijn dat:

Helpdesk Welkom Online

De helpdesk Welkom Online biedt hulp bij alle vragen over de digitale wereld en in de praktijk gaan veel vragen over beeldbellen. Bij de helpdesk kunnen vragen worden gesteld zoals: Hoe kan ik videobellen? Hoe houd ik contact via social media? Hoe kan ik spelletjes spelen met anderen? De gesprekken komen binnen via het klantcontactcentrum van het Ouderenfonds en worden vervolgens doorverbonden naar de dienstdoende vrijwilliger. Als je dienst hebt, wordt er doorverbonden naar een nummer dat jij opgeeft en waarop je bereikbaar bent. Ben je 2 uurtjes per week beschikbaar? Dan maken we graag kennis met je.

Zin in een potje schaken?

Voor een 91-jarige meneer is Versa Welzijn op zoek naar iemand die met hem wil schaken. Kun je een aardig potje schaken en heb je zin om af en toe eens bij hem langs te gaan? Uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen. Neem dan contact op!

Belmaatjes Handje Helpen

Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Ook jongeren, bij wie bijvoorbeeld een sociaal netwerk ontbreekt, kunnen kampen met een gevoel van verlorenheid. Zeker nu tijdens de coronacrisis hebben mensen nog minder contact dan anders. Een belmaatje biedt een luisterend oor. Een gezellig praatje, even samen lachen, of juist meedenken bij lastige vraagstukken. Een wekelijks telefoontje kan voorkomen dat eenzame mensen in een sociaal isolement terechtkomen.

Geen inloopspreekuur

Vanwege de aangescherpte maatregelen komt het inloopspreekuur voor vrijwilligerswerk voorlopig te vervallen. Voor contact: info@vcweesp.nl / 06-82 60 59 87.