Afbeelding
Foto:

Alternatief gezinsuitje: coronaproof autopuzzelrit

Weesp Fort Evenementen in Weesp is na het succes van de Fort Family Rally online gestart met autopuzzelritten. Dit is een gezinsuitje dat coronaprof is, want je komt de auto niet uit.

Autopuzzeltochten nemen als gezinsuitje aan populariteit toe omdat je ten eerste de auto niet uit hoeft en ten tweede Nederland leert ontdekken. Midden in de coronatijd bracht Fort Evenementen de eerste Fort Family Rally online. Deze autopuzzeltocht door Gooi en Vechtstreek zorgde voor veel enthousiaste reacties en is inmiddels meer dan 400x gedownload. Hier worden nu autopuzzelritten aan toegevoegd, zoals de kastelenroute en de Van Dam tot Damroute. Onderweg los je puzzels op, er moeten vragen over de omgeving worden beantwoord en vanaf de achterbank kun je de autobingo spelen.

Bolletje-pijltje
Er wordt gereden via het bekende bolletje-pijltjesysteem. Dat vergt wel enige behendigheid. Maar mis je een afslag, dan zorgt onder andere het roadbook vol aanwijzingen ervoor dat je snel de weg naar de finish kunt vinden. De verschillende autopuzzeltochten die te volgen zijn via de website autopuzzeltocht.nl duren circa 3 uur en kunnen gestart worden op elke dag/tijd van de week. Meer informatie is te vinden op www.autopuzzeltocht.nl.