Afbeelding
Foto: Brian Elings

Weespersluis. 1 jaar verder.


Ja. We wonen in Weesp. Even de spoortunnel door en het is echt. Weespersluis is prachtige nieuwbouw. Daar niet van. Met bijna allemaal aardige mensen. Er komen nog supermarkten, stranden, restaurants, en er is sprake van een verbinding met de Vecht. Hela hola. Je hebt het goed voor elkaarrrrr Harrrrrrrmmmmmmm.

Ik heb zoveel van de wereld gezien. Gedoken tussen de hamerhaaien in de Great Barrier Reef. Gesnowboard op lavaspuwende Kamchatka-vulkanen. Gedanst met Madonna. Beschoten door Cubanen. En ben nu een gelukkig gezinshoofd in Weespersluis. De vierkante Lego-tuinen van de buren liggen er goed gemaaid bij. Vrolijke lipgestifte wielrenpakjes maken zich ieder weekend op voor een tocht van 23 km langs het Naardermeer.

Een dik jaar noem ik mijzelf nu Nieuwe Weesper. Te midden van de andere unieke Nieuwe Weespers. Moet ik voor de spanning terug naar Amsterdam?

Welnee. Na een paar nachten Weesp the City weet ik dat er nog genoeg rafelranden en gelijkgestemden te vinden zijn. Er is The Walrus op de Hoogstraat. Er liggen genoeg foute boeken in De Kringloop. En op een warme donderdagavond hoor ik op het terras van T & B dronken torren in dialect vrolijk vloeken op alles wat de maatschappij ons nu te bieden heeft. Gelukkig geeft Weesp niet alles in één keer weg. En dat biedt perspectief. Dag Amsterdam. Hello Weesp.