Dikkkejasconcert op vrijdag 3 november in de Van Houtenkerk.
Dikkkejasconcert op vrijdag 3 november in de Van Houtenkerk.

Donderdag 29 oktober

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Heb je altijd al willen uitproberen wat pilates voor jou kan betekenen? Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters en een les om je verder te verdiepen in de basistechnieken. Ideale training om een krachtige, soepele houding te creëren en om rugklachten te voorkomen. De nadruk ligt op kracht, balans en controle (core stability) en flexibiliteit. Bel voor info of inschrijving: 06-24776535. Of bezoek www.pilatesinmovement.nl.

Bingo gaat niet door

14.00 uur | OAZ-gebouw

In verband met de verscherpte coronamaatregelen gaat de bingo niet door.

Film: 'Babyteeth'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

De ernstig zieke tiener Milla valt voor de drugsdealer Moses, een regelrechte nachtmerrie voor haar ouders. Door deze nieuwe relatie vindt Milla haar zin voor het leven terug, al raakt ze steeds meer de weg kwijt. Terwijl ze een leven leidt waarin ze niets meer te verliezen heeft, kijken haar ouders en kennissen lijdzaam toe. Entree 9,50 euro.

31 oktober en 1 november

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via
www.museumweesp.nl.

Zondag 1 november

Muziek

16.00 uur | City of Wesopa

Sopraan Roobol en fortepianist Dütschler spelen 'Mozarts Mooie Meiden'. Een pastische met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond de vier vrouwen in Mozarts muziek en leven. Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozenaria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert. Entree 17,50 euro, inclusief pauzedrankje.

Maandag 2 november

Inloopspreekuur stopt

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Seniorweb stopt tijdelijk met de inloop in de bibliotheek. Onder de gegeven omstandigheden is het zeer moeilijk om mensen te helpen met hun digitale problemen.

Weesp duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. www.weespduurzaam.nl.

Zwangerschapscursus

19.00 uur | Verloskundige Praktijk

Fit en voorbereid bevallen. Voor zwangere dames die zijn uitgerekend in december 2020 of januari 2021. De cursus bestaat uit 10 lessen. Voor meer info en aanmelding: www.b-prepared.nl.

Dinsdag 3 november

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur.

Dikkejas concert

12.30 uur | Van Houtenkerk

Een muzikale ontmoeting tussen twee eersteklas improvisatoren: Philipp Rüttgers (piano en microphonic soundbox) en Christiaan de Jong (gitaar en dwarsfluit). Entree: vrije gift, reserveren: christiaandejongcomponist@gmail.com.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging De Achtergracht organiseert het breicafé. Heb je interesse in breien en/of haken, kom gerust binnen. Uiteraard coronaproof. Aanvang: 13.00 tot en met 16.30 uur. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

De City Speelt

15.30 uur | City of Wesopa

Hou jij van toneelspelen, verzin jij graag je eigen verhalen en barst je van de fantasie? Let dan goed op. Vanaf 20 oktober begint er weer een nieuw seizoen van De City Speelt. Een jaar vol workshops, repetities en voorstellingen. De City Speelt is een theaterwerkplaats midden in de City of Wesopa. Al jaren maken professionele theatermakers voorstellingen samen met kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de City Speelt staat het onderzoek centraal. De spelers zijn het uitgangspunt. Door workshops en lessen creëren we samen scènes en vertellen we ons eigen verhaal. Ervaring is niet nodig. Je leert door te doen. Er zijn vier groepen die het hele seizoen aan het werk gaan. De kindergroepen 6 tot 8 en 9 tot 12 jaar, de jongerengroep en de volwassenengroep. Bij interesse of vragen: mail naar decityspeelt@wesopa.nl. Vermeld naam en leeftijd. Www.wesopa.nl/city/zelf-zingen-of-spelen/zelf-spelen/.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel weer open voor het spreekuur. Neem zo veel mogelijk contracten, papieren of informatie mee, zodat wij u een goed juridisch advies kunnen geven. Wij vragen een kleine bijdrage van 2 euro.

Woensdag 4 november

Administratie voor elkaar

9.30 uur | Papelaan 99

Stel uw financieel-administratieve vragen aan ervaren vrijwilligers en een sociaal-juridisch dienstverlener. Aanmelden: Wilma Knops 06-33951892 of wknops@versawelzijn.nl.

Donderdag 5 november

Gratis themaochtend

10.00 uur | Van Houtenkerk

'De brieven van Vincent van Gogh'. Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over het leven en werk van Vincent van Gogh aan de hand van zijn brieven. Aanmelden is verplicht; www.bibliotheekgooienmeer.nl of 085-2085418.

Film: 'Shirley'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw - de beruchte horrorauteur Shirley Jackson - past. Hoewel Rose met afgrijzen het ongebruikelijke huishouden van het excentrieke koppel bijhoudt, ontstaat er toch een zeer bijzondere band tussen haar en Shirley.

Vrijdag 6 november

Marijn Brouwers soloquartet

19.00 en 21.30 uur |
City of Wesopa

Halsema, Aznavour, Baker en Sinatra. Marijn Brouwers, een moderne chansonnier met een fris geluid, brengt samen met jazzvirtuoos Hermine Deurloo op mondharmonica, zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk, Reyer Zwart op bas en gitaar, hoogtepunten als ‘Zondagmiddag Buitenveldert, Voor Haar, La Bohème en Chet Bakers ‘Mijn kleine lieveling’. Entree 18,50 euro.

7 en 8 november

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via
www.museumweesp.nl.

Muziek

19.30 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Dé muziektheatervoorstelling van het jaar voor liefhebbers van Ierland, Ierse muziek, fenomenale verhalen en een tikkie brexit.
O’Dreams rijgt met een snoer van Ierse songs, spannende verhalen en bijzondere ervaringen de geschiedenis van Ierland aaneen. Het is een ode aan een prachtig land met beroemde muzikanten, literaire helden en vreemde kostgangers. Reis mee terug in de tijd. En dan weer naar het hier en nu. Entree 22,50 euro.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Kent u gooiagenda.nl al?

Alleen activiteiten die via gooiagenda.nl worden aangemeld, komen in de agenda van onze krant en op de website.

Als u een foto bijvoegt, valt uw activiteit nog beter op.

De foto’s en video's moeten vrij zijn van rechten of met toestemming van de fotograaf/maker kosteloos geplaatst mogen worden op onze websites.

Gaat uw activiteit niet door?

Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u deze zelf verwijderen of uw tekst wijzigen.




Film: 'Shirley', donderdag 5 november in de City of Wesopa.