Afbeelding
Foto: Margot van Schayk

Wat is jouw levensmotto? Ik val niet, ik dans. Wat weten mensen niet van jou? Dat ik vroeger fan was van Rick Astley en hem zelfs heb nagedaan tijdens een playbackshow. Mijn muzieksmaak was nog in ontwikkeling, zullen we maar zeggen.

Schreef het boek Ik val niet, ik dans over haar leven waarin ze continu wordt geconfronteerd met de eindigheid ervan.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
De stad uit van Petra Possel. En Blue Nights van Joan Didion. Twee vrouwen naar mijn hart. De eerste is een vriendin en de tweede in mijn fantasie ook.

Je beste eigenschap?
Ik kan goed relativeren en vergeven. Ik houd het leven graag licht, juist omdat het vaak best zwaar is. Boos blijven, klagen en wrok koesteren kost bakken energie en het levert niks op.

En je slechtste?
Ik ben onrustig, kan heel moeilijk stilzitten en lezen bijvoorbeeld. Altijd dringt er wel weer een onzinnig dingetje voor. Verschrikkelijk irritant. Vooral als je van boeken houdt.

Wat zou je doen met 1000 euro?
Dan zou ik mijn omgeving blij maken met cadeaus uit mijn twee lievelingswinkels in Weesp: mooie boeken bij Pezzi Pazzi. En bij De Bloemenmand koop ik bloemen, boeketjes, vazen, kaarsen: álles in die winkel vind ik mooi.

En met een miljoen?
In ieder geval zou ik een nieuwe camper kopen, want die dingen zijn onbetaalbaar, en de onze is ruim 30 jaar oud en valt van ellende uit elkaar. We brengen hier zeer gelukkige momenten in door. Verder zou ik het schenken aan KWF.

Het mooiste plekje van Weesp?
De Theetuin, het bankje bij de schapen. Daar zit ik graag.

Op WeesperNieuws Extra lees je een uitgebreid interview met Margot.