Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Complotstraatje

Stefan: "Stefan Stasse".
Jan: "Hee Stefan ben jij al in het teststraatje van Burggraaff geweest?"
Stefan: "Nee niet echt in het straatje. Een maand geleden had ik een afspraak bij de praktijk van Burggraaff en toen had ik even tijd nodig om te beseffen wat er aan de hand was. Ik zat in mijn auto te wachten want ik was te vroeg en het regende en toen zag ik allemaal mensen met paraplu's en mondkapjes op. Het was net alsof ik in een sciencefictionfilm zat. Al snel had ik door dat dit 'het straatje van Burggraaff' was. Dat is toch mooi buiten de paden gedacht! Er zijn maar weinig huisartsen in Nederland met een eigen teststraatje. Jij al getest in zijn straatje?"
Jan: "Nee ook nog niet, wel langs gefietst, ik vond het een heel wonderlijk gezicht".
Stefan: "Wat ik ook een wonderlijke gezicht vond, was de blauw verlichte Vechtbrug. Dat was mooi en toen dacht ik ook weer dat ik een sciencefictionfilm zat".
Jan: "Alsof we geregisseerd worden zonder dat we er erg in hebben, dat we figuranten zijn. Dat we ons met z'n allen door een klein groepje laten bespelen. Door Rutte. Door de burgemeester van Amsterdam, door Hugo de Jonge, door Burggraaff, het Weesper Nieuws, de NOS, Radio 2 en de hele jankende media!"
Stefan: "Radio 2?"
Jan: "Ja, Radio2! Carmen Verheul is daar de bejubelde nieuwlezer, ze kreeg deze week een sward. Ze is Weesper en haar broer ook, dus dat klopt toch ook allemaal niet."
Stefan: "Ik werk ook voor Radio 2".
Jan: "Dan werk jij ook voor de vijand".
Stefan: "Oké, oké, rustig, rustig... misschien moet je even een paar uur je mobiele telefoon uitzetten en lekker langs de Vecht lopen. Zet je mondkapje af en als je over een uur nóg denkt dat Carmen Verheul de vijand is dan rijden we direct naar Dokter Burggraaff".
Jan: "Die zit toch ook in het complot! Die was hoofd van de Oranjevereniging. Hij draagt een baard. Tjonge jonge…"
Stefan: "Oké Jan, ik ga je nu even voor 30 dagen blokkeren. Geniet van het leven en de liefde. Tot snel!"
Jan: "Stefan... het is een complotgeintje… ik maakte een grapje. Cabaret! Carmen is oké, jij ook, het weespernieuws ook, de NOS, Radio 2... Pfff sorry. Stefan? Hallo?"