Willy Schulte bij haar afscheid in 2016.
Willy Schulte bij haar afscheid in 2016. Foto: Marieke van Veen

Nu moeten haar naasten afscheid nemen van Willy

WEESP Oud-peuterjuf Willy Schulte is 25 oktober op 68-jarige leeftijd overleden. Veel kinderen (en hun ouders) hebben goede herinneringen aan Willy, die maar liefst dertig jaar peuterjuf is geweest in Weesp. Daarnaast was ze actief binnen de Grote Kerk en de stichting Circle4Life.

In 2015 ging Willy met pensioen als peuterjuf. Het WeesperNieuws was uitgenodigd op haar afscheidsfeest bij peuterspeelzaal Het Zonnetje op het Van Houten Industriepark.

Ze werd die dag bedolven onder de bloemen en cadeaus.Tussen het handen schudden door vertelde ze op die mooie zomerdag over haar pensioen: “Ik word 64. Ik vond dat het tijd werd om te stoppen. Maar in april kreeg ik het opeens spaans benauwd. Doe ik hier wel goed aan? Ik ga de kindjes enorm missen.” Haar man Arie laat weten dat Willy na haar pensionering nog regelmatig kaartjes en briefjes kreeg van jongeren die haar lieten weten hoe het hun sinds hun peutertijd was vergaan.

Een minder leuk aspect van haar werk vond Willy de steeds ingewikkelder protocollen: “Elk kind moet tegenwoordig geobserveerd worden en die bevindingen moeten vervolgens uitgebreid worden vastgelegd en doorgecommuniceerd. Ik vind dat te ver gaan." Een peuterjuf met passie en ervaring haalt kinderen met een achterstand er zonder die poespas ook wel uit, zo stelde ze.

Verder zei de Weespse dat ze niet bang was dat ze zich zou gaan vervelen: “Ik ben jeugdouderling bij de kerk, zit in het bestuur van Stichting Circle4Life en hou van schilderen en tennissen.”

Helaas werd Willy ziek en overleed op 68-jarige leeftijd.