Eerst maar nieuwe verkeerslichten

WEESP Nu de herinrichting van het kruispunt Amstellandlaan/Casparuslaan op de lange baan is geschoven, wordt er gekeken naar wat er op korte termijn aan deze kruising kan gebeuren. Het idee is nu om eerst naar de verkeerslichten, borden en wegmarkering te kijken en pas daarna weer verder te gaan met het 'grote' plan.

Deze informatie staat in een raadsinformatiebrief die onlangs aan de leden van de gemeenteraad van Weesp is gestuurd. Aan hen was namelijk beloofd dat er dit najaar meer informatie over dit project zou komen.                

In juni meldden we al dat de reconstructie van het kruispunt Amstellandlaan/Casparuslaan en de oversteek van de Papelaan (dit wordt als één project gezien) werd uitgesteld. Samen met deskundigen van Amsterdam wordt er nog eens kritisch naar alle problemen gekeken. Er wordt gewerkt aan een Nota van Uitgangspunten, met daarin een langetermijnoplossing waarbij als periode 2025-2030 wordt genoemd. Het duurt dus nog zeker vijf jaar voor er echt een reconstructie komt. Als die er al komt. Er is namelijk ook gekeken naar maatregelen die de kruising op korte termijn al beter en veiliger kunnen maken. Een nieuwe verkeersregelinstallatie, betere bebording en uitgebreidere wegmarkering zouden al veel kunnen schelen. Dat zou ook al volgend jaar gerealiseerd kunnen worden. Dit plan wordt nu uitgewerkt, en pas daarna wordt de reconstructie weer opgepakt.