Dick Roozendaal (links) en Guus Kroon tijdens hun laatste wandeling samen.
Dick Roozendaal (links) en Guus Kroon tijdens hun laatste wandeling samen. Foto: Guus Kroon

Dick had een grote liefde voor Muiden

MUIDEN Dick Rozendaal is 8 november op 61-jarige leeftijd overleden. Guus Kroon, een vriend van Dick, schreef een In Memoriam. Hieronder een samenvatting.

‘Ik heb er vrede mee dat ik doodga; ik heb nog veertig jaar langer geleefd dan ik dacht.’ Dat zei Dick tegen mij op 10 september dit jaar toen we samen een wandeling maakten langs de Muidertrekvaart. Hij wist toen dat hij niet lang meer had.

Met zijn gezondheid ging het niet goed. Hij had een hartkwaal. Door diverse ingrepen kon hij verder met zijn leven, maar werken ging niet meer. Desondanks danste hij op zijn klompen in de feesttent bij het Oranjebal en werd zelfs voorzitter van het Comité Openbare Feesten Muiden (COF). Lang duurde dat niet. Het was te zwaar.

Fotografie

Dick had een grote hobby: fotograferen. Hij maakte de mooiste foto’s en die werden geplaatst in onder andere de lokale krant het MuiderNieuws (heel lang een bijlage van het WeesperNieuws). Met een camera in de hand ging hij mee met de sloepenroeiers tijdens Muiden-Pampus-Muiden en tijdens evenementen als het Spieringfestival. Dick had een grote liefde voor Muiden. Hij werd lid van het bestuur van de Historische Kring Stad Muiden (HKSM). Hij verzamelde alles wat met Muiden te maken had in zijn gerenoveerde stal in de Singelstraat, waar hij ooit een alternatieve VVV wilde beginnen. Ook was hij stuurman van een roeisloep en was hij gek op kamperen op Terschelling. Vorig jaar zijn we nog naar een archeologiecursus geweest. Niet lang daarna sloeg het noodlot toe. Kort na de dood van zijn zus kreeg hij zelf de boodschap dat hij ongeneeslijk ziek was. Maar hij bleef opgewekt. Onlangs werd hij nog opa. "Mooi dat ik dat nog heb meegemaakt”, zei hij.