Zegeningen fusie worden zichtbaar

WEESP In het eerste jaar van de ambtelijke fusie moest het zich allemaal nog voegen, maar nu begint het zich uit te betalen. Hierdoor is Weesp qua onderhoud nu begonnen aan een enorme inhaalslag.

Amsterdam is niet bepaald het schoolvoorbeeld van hoe een gemeente onderhoud moet plegen. De stad piept en kraakt aan alle kanten en staat hier en daar letterlijk op instorten. Maar opvallend genoeg is Weesp juist dankzij Amsterdam bezig met een enorme inhaalrace.

Voorbeelden? In verschillende wijken wordt onderhoud gepleegd aan de straten, de blauwe bankjes worden aangepakt, er is groot onderhoud aan de Lange Vechtbrug, de Prinses Irenelaan krijgt nieuw asfalt, het gemeentehuis krijgt nieuwe led-verlichting, twee krakkemikkige bruggetjes worden vervangen en er is vanuit Amsterdam kennis ingehuurd om Landscroon nieuwe glorie in te blazen. En dan hebben we de aanstaande verbeteringen aan het kruispunt Casparuslaan/Amstellandlaan en de Bouhuijstunnel nog niet eens genoemd. Kortom: Weesp krijgt een facelift en het kan niet op. Wethouder Léon de Lange van Fusiezaken: "De afgelopen periode is een lang reorganisatieproces geweest en voordat alles ingeregeld is en het is gaan landen bij de ambtenaren ben je zomaar een jaar verder.” Dat jaar is nu ruim voorbij en zo zien we nu de zegeningen van het samengaan met de hoofdstad, legt De Lange uit in een podcast op WN Extra.