Film: 'Kajillionaire', donderdag 3 december in de City of Wesopa.
Film: 'Kajillionaire', donderdag 3 december in de City of Wesopa.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten die in dit overzicht staan niet doorgaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Agenda Weesp

Donderdag 26 november

Pilates voor starters

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters en een les om je verder te verdiepen in de basistechnieken. Ideale training om een krachtige, soepele houding te creëren en om rugklachten te voorkomen. Bel voor info of inschrijving 06-24776535. Of bezoek www.pilatesinmovement.nl.

Film: 'Buladó'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'Vliegende vissen verdrinken niet'. De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten.

Zaterdag 28 november

Friday night live jazz

17.00 uur | City of Wesopa

Kom lekker luisteren, dansen, drinken en praten in een ambiance waar je tot jezelf kunt komen en omarmd wordt door livemuziek, een goed glas wijn en/of een cocktail. Entree 25 euro. Voor ieders veiligheid, dansen op de plaats, met hooguit 36 gasten. De drankjes worden keurig geserveerd aan je eigen tafeltje.

28 en 29 november

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp; Jakop Slegt (1934-1990). Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Hoe ziet de wereld eruit in een 1,5 metermaatschappij? Met deze wisselexpositie Een eigen kijk op de wereld en op Weesp wil Museum Weesp u meenemen naar een andere werkelijkheid. Informatie via www.museumweesp.nl.

SoWhat familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

Party met Ping Pong Piet. Elke maand een nieuw spetterend programma met een eigen thema. Voor alle kinderen van 1 tot 99 jaar! Baardmuziek, PietenPingPong-gym, schoorsteendeuntjes en verkleedfestijn. Www.stadsherstel.nl/cultuuragenda/sowhat-familieconcert-party-met-ping-pong-piet-2/.

Camping Pavarotti (4+)

14.00 uur | City of Wesopa

Met veel humor en artistiek vakmanschap laat Mark van Vliet kinderen ongemerkt en ongedwongen kennismaken met klassieke muziek. Mark van Vliet is een acterende wervelwind die iedereen, jong én oud, vastpakt en meeneemt op zijn wonderbaarlijke reis. Camping Pavarotti is een heel bijzondere muzikale camping vol met grappige personages. Entree 14 euro.

Maandag 30 november

Weesp duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. Www.weespduurzaam.nl.

Dinsdag 1 december

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging De Achtergracht organiseert het breicafé. Heb je interesse in breien en/of haken, kom gerust binnen. Uiteraard coronaproof. Aanvang: 13.00 tot en met 16.30 uur. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel is open voor het spreekuur. Neem zo veel mogelijk contracten, papieren of informatie mee, zodat wij u een goed juridisch advies kunnen geven. Wij vragen een kleine bijdrage van 2 euro.

Woensdag 2 december

Administratie voor elkaar

9.30 uur | Papelaan 99

Stel uw financieel-administratieve vragen aan ervaren vrijwilligers en een sociaal-juridisch dienstverlener. Aanmelden: Wilma Knops 06-33951892 of wknops@versawelzijn.nl.

Donderdag 3 december

Alzheimer Café

19.30 uur | Hotel Het Hart van Weesp

Vanavond een interactieve avond over corona en dementie. Wat zijn uw ervaringen? Hoe gaat u ermee om? Begeleiders zijn Gerard Herderscheê en Ton Koot. Aanmelden verplicht voor 26 november via weespdementievriendelijk@gmail.com.

Film: 'Kajillionaire'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Zwendelaars Theresa (Debra Winger) en Robert (Richard Jenkins) hebben 26 jaar lang hun enige dochter, Old Dolio (Evan Rachel Wood), getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling (Gina Rodriguez) om mee te doen aan hun volgende klus. Ze hadden niet verwacht dat hierdoor hun hele leven drastisch zou veranderen. Entree 9,50 euro.

Agenda Gooise Meren

Donderdag 26 november

Autopuzzeltocht

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in de Gooi- en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank. Www.autopuzzeltocht.nl/.

Vesting Game

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Geschikt voor families met kinderen vanaf zes jaar. Informeer naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl.

Koffie aan de deur

10.30 uur | Muiden

We brengen een kopje koffie aan de deur en nemen ook nog wat lekkers mee. Meldt u aan en wij komen bij u een kopje koffie brengen tussen 10.30 en 12.00 uur op afspraak. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info en aanmelden: Caroline Kempkes, opbouwwerker Versa Welzijn 06-82843440 of mail ckempkes@versawelzijn.nl.

Soep op de stoep

11.30 uur | Keverdijk Naarden

Vrijwilligers koken op maandag en donderdag twee heerlijke soepen (vegetarisch en met halal vlees), daarna gaan we met de tuktuk de buurt in om het uit te delen bij iedereen die daar behoefte aan heeft, maar ook om even een praatje te maken.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. Meer informatie: www.vestingadventure.nl.

Bijeenkomst voor mantelzorgers

13.30 uur | De Kazerne Muiden

Versa Welzijn organiseert een bijeenkomst voor Muidenaars/Muiderbergers die zorgen voor een ander. Het is gratis (eventueel 2,50 euro voor materiaal). Contact Aleid Borghardt, 06-82347609.

Zaterdag 28 november

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziek maken met je kleintje en is hij/zij tussen de 0 en 4 jaar oud? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie.

Woensdag 2 december

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

10.00 uur | Bibliotheek Muiden

In het kader van 75 jaar bevrijding vertelt germanist Ad van der Lee over de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en de positie van Duitsland en Nederland in de 75 jaar erna.

Mediteren in Muiderberg

20.00 uur | De Steeg Muiderberg

Een open meditatie avond voor zowel beginners als gevorderden. Aanmelden: mediteren@kerkaanzee.



Koffie aan de Deur, donderdag 26 november in Muiden.