Clothing4U zoekt versterking.
Clothing4U zoekt versterking. Foto: Marieke van Veen

Vacatures van de Versa Vrijwilligerscentrale

WEESP Elke week selecteert de Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn voor het WeesperNieuws de leukste nieuwe vrijwilligersvacatures. Deze week zijn dat:

Een taalmaatje voor Amira

Amira zoekt een gezellige vrijwilliger die met haar Nederlandse spreekvaardigheid wil oefenen en wil helpen met het uitbreiden van haar woordenschat. Amira woont al langere tijd in Nederland en volgde trouw de lessen Nederlands in een groep. Dit is door corona helaas stil komen te liggen. Amira spreekt basis-Nederlands en wil graag verder oefenen met spreekvaardigheid en het uitbreiden van haar woordenschat, zodat ze zich beter verstaanbaar kan maken en makkelijker contacten kan leggen. Amira is veel op zichzelf en heeft zeker ook behoefte aan een gezellig contact Ze woont in Weesp en heeft 3 schoolgaande kinderen. Vind jij het leuk om je te verbinden met iemand uit een andere cultuur en heb je wekelijks 2 uurtjes over? Je maakt Amira heel blij met wat gezelligheid en het oefenen van de Nederlandse taal.

(Rad)draaiers WhatsApp-thuisbingo

Tijdens de eerste lockdown hebben de buurtsportcoaches in Weesp een WhatsApp-bingo georganiseerd. Dit was een groot succes! Nu worden er twee enthousiaste vrijwilligers gezocht die het 'balletje' willen overnemen. De vrijwilligers verdelen de bingokaarten, zorgen voor de trekking en beheren de appgroep. De trekking kan eventueel live via Facebook plaatsvinden voor een extra spannend moment. Ben je een of meerdere momenten beschikbaar op ma, di, wo of do begin van de middag? Dan komen wij graag in contact met jou!

Modebewuste samensteller kledingpakketten

Wij zoeken een sterke modebewuste dame die het leuk vindt om kledingpakketten samen te stellen voor mensen die onder de armoedegrens leven. Met de dag is het drukker bij Clothing4u, daarom zijn wij opzoek naar een enthousiaste sterke dame die het leuk vindt om bezig te zijn met het samenstellen van kledingpakketten. De kledingpakketten worden volledig gevuld met nieuwe kleding. Van ondergoed en sokken tot schoenen en een jas. Het is wel zwaar werk, want wanneer het pakket gevuld is moeten de dozen gewogen worden en op de juiste plek gezet worden. Belangrijk is dus dat je fysiek in orde bent! Lijkt het je leuk om kledingpakketten te maken voor een jonge stichting in Weesp? Meld je dan nu aan!

Stem op Vrijwilliger van het Jaar!

Maandag 7 december wordt de Vrijwilliger van het Jaar in het zonnetje gezet door wethouder Astrid Heijstee. Je kunt nog t/m 2 december doorgeven wie voor jou de Vrijwilliger van het Jaar is. www.versavrijwilligerscentrale.nl/weesp-bedankt.

Vragen?

Voor alle vragen over het doen van vrijwilligerswerk is de vrijwilligerscentrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.