Ted Blok (links) en zijn broer Bert doen klusjes voor andere Weespers.
Ted Blok (links) en zijn broer Bert doen klusjes voor andere Weespers. Foto: Brian Elings

Ted Blok is Vrijwilliger van het Jaar 2020

WEESP Ted Blok (74) is afgelopen maandag op de Nationale Dag van de Vrijwilliger door wethouder Astrid Heijstee uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar 2020. Er waren 43 inzendingen, waarna de jury, bestaande uit medewerkers van Versa Welzijn, ambtenaren van de gemeente en oud-burgemeester Bart Horseling, koos voor Blok.

Ted zet zich sinds zijn pensioen wekelijks in als vrijwilliger via de Versa Vrijwilligerscentrale. Hij is coördinator van de chauffeurs van de PlusBus en is zelf ook chauffeur. Ted is daarnaast inzetbaar voor allerlei klusjes, hij is EHBO-instructeur en voor de spelletjesmiddag in de Soos in de Wintertuin haalt en brengt Ted niet alleen de mensen twee keer per maand, maar hij zorgt ook voor roomboterkoekjes.

Er stond in het kader van de vrijwilligerscampagne 'Weesp Bedankt' enkele weken geleden al een interview met Ted in het WeesperNieuws. Daarin viel onder meer te lezen:

Zijn ogen beginnen te stralen wanneer hij begint over de jeugd-EHBO-lessen die hij geeft. “Dat vind ik het leukste om te doen. Tot nog toe hebben we met het team altijd iedereen laten slagen.” Trots voegt hij eraan toe: “Een teken dat je het goed overgebracht hebt.”
Weesp bedankt
De gemeente Weesp staat met de campagne ‘Weesp Bedankt' stil bij het werk dat de vrijwilligers doen. De afgelopen weken kon iedereen via de Versa Vrijwilligerscentrale mensen nomineren waarvan zij dachten dat die persoon dit jaar de titel Vrijwilliger van Jaar 2020 verdient. Wethouder Astrid Heijstee bedankte bij de gelegenheid alle vrijwilligers in Weesp voor hun werk. "Lieve vrijwilligers, heel veel dank voor jullie werk. Jullie zijn onmisbaar en het fundament van onze sociale stad.” Vanwege 'Weesp Bedankt!' mogen alle vrijwilligers van Weesp een cadeautje uitzoeken via www.versavrijwilligerscentrale.nl/weesp-bedankt.