Pieter Kors: "Het zit in mijn hart om mensen blij te maken. Dat dit wordt erkend en gezien, doet me heel veel."
Pieter Kors: "Het zit in mijn hart om mensen blij te maken. Dat dit wordt erkend en gezien, doet me heel veel." Foto: Marieke van Veen

Pieter Kors is Weesper v/h Jaar 2020

WEESP WeesperNieuws Extra heeft Pieter Kors van café ‘t Helletje uitgeroepen tot Weesper van het Jaar 2020. De reden: omdat hij zelfs in een bizar jaar als dit overal een feestje van weet te maken en zo zorgt voor afleiding, saamhorigheid en hoop.

Met de verkiezing Weesper van het Jaar richt WeesperNieuws Extra de schijnwerper op een persoon of organisatie die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving. Deze prijs wordt sinds 2014 elk jaar in december uitgereikt. Dit keer stonden we bij Pieter Kors op de stoep om met hem terug te blikken op dit bijzondere jaar, verder wist hij van niks. Toen we hem vertelden waar we écht voor kwamen en de award laten zien, hield Pieter het niet droog.

Toen het coronavirus ook hier om zich heen begon te grijpen en Nederland de eerste lockdown in ging, domineerde alles wat niet meer kon en niet doorging het nieuws. Tussen alle sombere berichten door was daar opeens een horecaondernemer die toch iets leuks uit zijn hoge hoed toverde: de Helletje Homebingo. Dat was precies wat de mensen nodig hadden. Deze avonden zijn uitgegroeid tot online-lichtpuntjes in het leven van honderden Weespers. Ook bezorgt Pieter hoogstpersoonlijk door vrijwilligers bereidde en betaalbare daghappen, regelde hij een drijvend corona-proof terras én haalde hij Pakjesboot 12 naar Weesp.

Het interview is te vinden op P14/15.