Afbeelding
Foto: DGLimages

Behoefte aan een praatje? Deze organisaties staan klaar voor Weespers

WEESP Vorige week startte Netwerk Vrijwillige Hulp een campagne om uit te lichten dat veel vrijwilligersorganisaties hulp bieden, juist in deze tijd. Door de harde lockdown kunnen echter veel van de gebruikelijke activiteiten niet plaatsvinden. Waar kunnen mensen nog terecht voor hulp, een praatje of contact?

Kookgroep Weesp
Elke woensdag koken vrijwilligers van de kookgroep een gezonde maaltijd voor mensen die vanwege hun medische of financiƫle situatie een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Normaal kan er samen in de buurtkamer gegeten worden, maar op dit moment worden alle maaltijden gratis thuis bezorgd: contact@kookgroepweesp.nl.

Vrijwillige Hulp Thuis
De diensten van de vrijwillige thuishulp gaan veelal telefonisch door. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor of hulp nodig heeft met de boodschappen, kan contact opnemen met Annebel Sol: asol@versawelzijn.nl | 06 1396 5625.

Maatjesproject
Het Maatjesproject koppelt mensen die door sociale, lichamelijke of psychische problemen in isolatie zijn geraakt aan vrijwilligers. Samen kunnen ze dan activiteiten ondernemen, zoals wandelen of een praatje maken. Contact via jacquelien@maatjesprojectgooi.nl | 06 5152 4021

Rode Kruis
Met de coronahulplijn biedt het Rode Kruis een luisterend oor, advies, praktische tips of extra hulp wanneer je in quarantaine of thuisisolatie zit: 070 4455888

Restaurants Vivium
In de restaurants van de Hogeweyk en Oversingel worden elke dag verse maaltijden bereid voor een kleine prijs, ook voor mensen die hier niet wonen. In dat geval kan de maaltijd worden afgehaald. Lukt dat niet, neem dan contact op met Vrijwillige Hulp Thuis, die zoekt dan een vrijwilliger. Contact: www.vivium.nl/restaurants | Oversingel: 0294 239681 | Hogeweyk: 0294 2100660

Vrijwilligerswerk
Merk je dat je je eenzaam voelt, en wil je graag iets betekenen voor een ander? Dan kun je natuurlijk ook zelf vrijwilligerswerk gaan doen. Op de website van de Vrijwilligerscentrale zijn alle vacatures te vinden.
Contact: www.vcweesp.nl | 06 8260 5987

Er zijn natuurlijk nog meer organisaties die hulp bieden in Weesp, dit is slechts een selectie. Een lijst met alle organisaties is hier te vinden.