Centrum van Levensvragen geeft steun bij vragen over het leven.
Centrum van Levensvragen geeft steun bij vragen over het leven. Foto: Kristelpc

Steun bij levensvragen

'T GOOI Iedereen verlangt naar een zinvol leven dat de moeite waard is. Soms is dat echter niet vanzelfsprekend. Zeker bij ingrijpende gebeurtenissen zoals ziekte, verlies of een crisis.

Er kunnen dan vragen opspelen zoals 'Hoe moet ik verder leven?' of 'Wat voor zin en betekenis heeft mijn leven (gehad)?' Het overkwam Petra (60) die een longziekte heeft en daardoor veel alleen thuis zit. Op stille dagen kwamen er steeds vaker nare herinneringen uit haar eerdere levensloop naar boven. Haar huisarts bracht Petra in contact met een consulent van het Centrum voor Levensvragen. Petra: “Ik kreeg alle ruimte om mijn verhaal te vertellen en voelde me opgelucht. Ik vertrouwde haar steeds meer toe, zelfs dingen die ik nog nooit aan iemand had verteld.” Petra voelt zich beter en ervaart meer levenslust.
Henk (57), die in een crisis terechtkwam nadat hij ziek was geworden, voelde zich een nutteloze vader en echtgenoot en had vragen over zijn identiteit. "Het praten over mijn gedachten en twijfels en deze kunnen uiten zonder veroordeeld te worden, heeft me enorm geholpen. Ik heb nu weer moed om verder te gaan."
De consulenten van Centrum voor Levensvragen zijn geschoold als geestelijk verzorgers en bieden professionele hulp en steun, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing. Een consult is gratis voor alle mensen van 50 jaar en ouder, zieke mensen en hun naasten of mensen die onlangs een dierbare hebben verloren.

Voor meer informatie kun je bellen met 06-260 554 38, een mail sturen naar info@centrumlevensvragengooi.nl of kijken op www.centrumlevensvragengooi.nl.