Spoor6 helpt naasten van verslaafden met de CRAFT-methode.
Spoor6 helpt naasten van verslaafden met de CRAFT-methode.

Leer omgaan met de verslaving van een naaste

BUSSUM Mijn dierbare is verslaafd aan alcohol of drugs; hoe motiveer ik hem voor een behandeling? Voel je je machteloos door de verslaving van jouw dierbare en wil je leren hoe je hem kunt stimuleren om in behandeling te gaan? Dan ben je bij Spoor6 aan het juiste adres.

Bij Spoor6 werken we met de bewezen methode CRAFT. Het is een behandeling voor naasten van verslaafden met als doel de verslaafde te motiveren de stap naar behandeling te zetten. Van de verslaafden kiest 70 procent voor behandeling nadat hun naasten de CRAFT-cursus hebben gevolgd. Je leert om te gaan met de verslaving van je naaste op een manier die jouw kwaliteit van het leven verhoogt en je helpt de verslaafde om zijn gebruik te verminderen en de kans op behandelingsmotivatie te vergroten.
Daarmee wordt de kwaliteit van jouw leven, als naaste, verhoogd. Je hebt minder stress, meer plezierige activiteiten, je kunt beter communiceren met de verslaafde, je bent minder geïsoleerd, je kunt je beter begrenzen, je hebt een goed inzicht in het gebruik van de verslaafde en je weet hoe je triggers kunt beperken.

Wil je meer informatie? Kijk op
www.spoor6.nl. Je mag ons ook altijd bellen via 035- 69 75 400 of mailen naar casemanagement@spoor6.nl.